Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Åhus Tennisklubb
Tennis

Välkommen till Åhus Tennisklubb!
Åhus Tennisklubb har en inomhusanläggning med 3 banor samt ett gym. Utomhusbanorna består av 4 grusbanor som ligger alldeles intill stranden och havet på Täppet och en nylagd grusbana på Äspet.  

Vill du boka bana och spela? Klicka då här

Vill du bli medlem i Åhus Tennisklubb? Klicka då här
Junior
Träna tennis på höstlovet - gratis med Åhus Tennisklubb
2018-10-09 16:25, Junior
Testa på och spela tennis på höstlovet
Välkommen till höstlovsträning med Moa Steen som tränare. Den 29-31/10 kommer Moa att hålla i en rolig och varierande träning. Det blir ett pass på två timmar varje dag, antingen förmiddag klockan 10-12 eller eftermiddag klockan 13-15. Träningen är riktad till dig som är mellan 7 och 12 år. 

Höstlovstränigen är kostnadsfri och anmälan sker genom att fylla i anmälningsformuläret här. 
Vi måste ha din anmälan senast den 26:e oktober. 
Du behöver meddela om du vill träna förmiddag eller eftermiddag, Det går också bra med drop-in i mån av plats. 

Ta gärna med frukt att äta under paus i träningen. Glöm inte vattenflaska! 
Om vår tränare Moa Steen: Moa är 17 år och bor i Åhus. Har spelat tennis i elva år och har gått förbundets tränarutbildning Tennisens plattform och TGU 1 samt Sisus tränarutbildning Tjejer Leder och Folksams ledarcamp. Du når Moa på 0706-104670 eller moa.steen@hotmail.com. 

Vi ser fram emot några roliga träningspass i tennishallen under höstlovet. Välkommen! 
Christian Samuelsson svensk dubbelmästare
2018-10-08 14:15
Christian Samuelsson och Daniel Appelgren från vänster efter SM-tecken i dubbel
I årets dubbel-SM ställde Christian Samuelsson GLTK upp i par med Daniel Appelgren från Elfsborgs TK. Läs mer om deras meriterande seger här. 

Grattis Christian! 
Utebanorna går till vintervila
2018-10-06 15:54
Juniorer från Åhus Tennisklubb under arbetet med utebanorna
Efter hårt jobb av vaktmästare, Janne Roos, anläggningskommittén och till sist förra helgen med kraftig förstärkning av juniorerna så går våra utebanor in i vintervila. Det har varit en fantastisk utesäsong på gruset, men nu får utrustning och banor stå och vänta på värmen igen. 

Vi hoppas att vi kan bjuda på minst lika bra banor nästa säsong. Anläggningskommittén kommer ha förstärkt med nya borstar och annat smått och gott så vi hålla en bra standard. 
Junior
Stark start av pojkar 15 inleder seriespelet
2018-10-06 15:25, Junior
Tomas Johansson (ny assisterande tränare), Liam Svensson, Albin Nyman, Edvard Larsson (skadeuppehåll) och Ulf Samuelsson efter skön hemmaseger mot ATL
Alla klubbens serielag är nu igång i en intensiv spelperiod som i vissa serier löper ända in i 2019. A-laget har haft en tuff inledning med en förlust borta mot Karlskrona men kommer ha chans till revansch i hemmapremiären söndag den 7/10 klockan 11.00 mot Munka-Ljungby. 

I dagens seriepremiär för pojkar 15 blev det en sprudlande vinst över ATL från Lund med 4-0 efter övertygande spel av Albin Nyman, Henry Rönnberg och Liam Svensson. Albin spelar till sig en 6-3, 6-4 seger mot Nicholas Iordanescu i en jämn förstasingel. Henry gav hemmalaget en skön medvind efter 6-1, 6-1 mot Klas Jakobsson och Liam Svensson lyckas vända tredjesingel till vinst efter härlig kämpaglöd och 2-6, 6-4, 10-4 (supertiebreak). Albin och Henry kniper också dubbelsegern med 6-4, 7-5 och fullbordar två härliga poäng till Åhus Tennisklubb. Imorgon söndag bär det av till Helsingborg och en tuff bortamatch. 

Flickor 15 inleder i helgen borta mot Ystad TK och vårt andra pojkar 15 lag bjuder in till hemmamatch på söndag 7/10 klockan 15.00 mot Svedala. 

Kom gärna till hallen och heja på våra lag! 
Tveka inte längre - börja spela tennis
2018-09-24 08:21
Tennis är en fantastisk sport som du kan ha med dig hela livet. I Åhus finns Åhus Tennisklubb som erbjuder fina banor, bra tränare och trevligt umgänge i tennishallen på Sandvaktaregatan. 

Nu har du chansen att komma med till nästa omgång av:
  • Vuxenträning med start den 6/10 och avslut den 24/11
  • Förändra-Barn träning med start den 7/10 och avslut 25/11

Nyheter från våra grupper
 

Väder Åhus