Åhus Tennisklubb
Tennis

Välkommen till Åhus Tennisklubb!
Åhus Tennisklubb har en inomhusanläggning med 3 banor samt ett gym. Utomhusbanorna består av 4 grusbanor som ligger alldeles intill stranden och havet på Täppet och en nylagd grusbana på Äspet.  

Vill du boka bana och spela? Klicka då här

Vill du bli medlem i Åhus Tennisklubb? Klicka då här
Sprid glädjen med tennis - ny podcast Tennisvänner
2018-03-17 19:29
Ny podcast om passionen för tennis
Vi har fått nys om en ny podcast vars enda syfte är att sprida tennisinspiration. Den heter tennisvänner och drivs av två tennisspelande kvinnor, tillika barndomsvänner, Helena och Ulrika. 

I Sverige finns 400.000 personer som spelar tennis, de flesta på hobbynivå. Lyssna på Helena och Ulrikas passion för tennis, det kanske kan inspirera just dig att boka en lektion eller ordna en dubbelturnering. 
 
Deras drivkraft bakom att starta den här podden är en önskan att inspirera andra som spelar tennis med en personlig lyssnarupplevelse där alla fritidsspelare, från nybörjare till veteraner kan känna igen sig. 
Vill du dra på smilbanden och kanske till och med le hela vägen ut på banan? Då kan det här vara för dig.

Lyssna kostnadsfritt på etablerade plattformar för podcasts. Såsom Podcaster, Acast och Itunes. Nytt avsnitt släpps var 14 dag och det första avsnittet släpptes våren 2018.www.tennisvänner.se Junior
Himmel eller helvete på fredagkvällen
2018-03-17 09:39, Junior
Olof och Erik försöker vinna nätduellen och Björn Malmberg serverar bollar
Fredagkväll var dedikerad till matchskola, men framförallt tennisleken Himmel eller Helvete. Det var ett stort gäng av våra juniorer som samlades för pizza, MultiskillZ och tennislek. I Himmel eller Helvete lottar man ihop par som försöker vinna över det härskande dubbelparet i tre olika bollar. 

Det var Björn Malmberg som tagit initiativ till kvällen och som stod och delade bollar hela fredagkvällen. Alla juniorer gick in med stor energi i alla övningar. 

Tack till Björn Malmberg, Mattias Emilsson som körde MultiskillZ, Bjarne Olsson som körde och hämtade pizza och Dan Sandelin. 
Junior
Inför Åhus Indoor Open - Tenniscaféet välkomnar sina gäster
2018-03-06 21:22, Junior
Ta en paus i vårt café
Vi på Åhus Tennisklubb laddar för fullt inför vår innetävling Åhus Indoor Open den 22-25:e mars. 

Till alla som kommer till tennishallen dessa dagar så är vårt café öppet. Det kommer att finnas varm mat som man kan köpa till lunch (Chili con carne) samt, toast, frukt, godis, fika , kaffe, etc. 

Vi vill gärna erbjuda er en skön paus i tävlandet och samla kraft i vårt café. 
Vår målsättning är att sälja slut på all mat vi förbereder. 

Hjärtligt välkomna! 

Charlotte Sandelin, Lotta Bengtsson och Hanna Strömbäck
Junior
Träningshelg i Åhus för pojkar 14
2018-03-05 16:09, Junior
P14-killarna på träningslägret i Åhus
Vi vill dela med oss av lite tennisglädje från helgen som gått. Henry Rönnberg och Edvard Larsson bjöd in några av sina tenniskompisar som de träffat på Tennis Syds utbildningsläger i Växjö till en träningshelg i Åhus. Sex av de tolv killarna kunde komma. 

Det var samling kl. 16 på lördagen, sedvanlig övernattning på luftmadrass i hallen där Henrys pappa Fredrik och Edvards pappa Martin sov också och stöttade med lite struktur runtomkring. De vände sedan hemåt vid lunch på söndagen. 

Killarna hade jättekul ihop och spelade många timmars tennis i 30-minutersmatcher med motståndare som valdes av en tärning. Singel på en bana och dubbel på en annan.
 
Vi har verkligen glatts åt att se killarna trivas så bra ihop och att de samtidigt fått nyttig träning med ambitioner och fokus på banan och mycket skratt vid sidan av.
Åhus visar bredd och styrka på PMA Open
2018-03-05 15:55
Fredrik Rönnberg, William Eklund och Ludvig Danielsson med finalmotståndare
Under den gångna helgen arrangerades PMA Open på vår systerklubb Kristianstad Tennisklubb. Stort tack till Lukas Karlsson och Kristianstad TK som ger oss så många fina tävlingsmöjligheter. 

Återigen kan vi glädjande nog konstatera att Åhusspelare sätter ett starkt avtryck på turneringen med många deltagare och flertalet toppresultat. 

Från resultatlistan hittar vi 
 • Ludvig Danielsson, finalist herrsingel och vinst PS17
 • Adam Ernberg, tredjeplats herrsingel 
 • Elian Skogsgårdh, tredjeplats PS17
 • Emilia Nilsson, finalist FS15
 • Julia Malmberg, tredjeplats FS13 där My Johansson från KTK vinner
 • Annika Andersson, vinst damsingel 
 • William Eklund, finalist PS13-C
 • Marius Gyllerup, tredjeplats PS13-A
 • Esther Månsson (Åhusbo på somrarna), vinst FS11
 • Fredrik Rönnberg, vinst Herrsingel Motion 
 • Rick Mengel, tredjeplats Herrsingel Motion
Fantastiskt kul att träffa så många Åhusspelare på touren. 

Vi ses snart på hemmatävlingen Åhus Indoor Open! 
Nyheter från våra grupper
 

Väder Åhus