Åhus Tennisklubb
Tennis

Välkommen till Åhus Tennisklubb!
Åhus Tennisklubb har en inomhusanläggning med 3 banor samt ett gym. Utomhusbanorna består av 4 grusbanor som ligger alldeles intill stranden och havet på Täppet och en nylagd grusbana på Äspet.  

Vill du boka bana och spela? Klicka då här

Vill du bli medlem i Åhus Tennisklubb? Klicka då här
Junior
Träningshelg med GLTK
2018-04-22 06:24, Junior
Hela träningsgruppen samlad inför andra träningspasset tillsammans
Vi välkomnar tolv spelsugna tenniskompisar från Göteborg till vår tennishall i helgen. De är här tack vare samarbete mellan vår huvudtränare Ulf Samuelsson och GLTKS tränarstab. 

Den här gången sliter vi på banorna hela helgen med juniorer i åldrarna 10-12 år. Jättekul att träffa nya tenniskompisar. Stort tack till Erika och Jesper tränare från GLTK och Ulf och Mattias från Åhus som planerar och genomför en superhelg för våra juniorer. 

Nu ser vi fram emot att kunna planera ett utbyte där vi får chans att träffas igen i Göteborg. 
Junior
Hälleviks havsbadsspel 30/7-3/8 - boka in redan nu
2018-04-13 16:07, Junior
Sommaridyll i Hällevik
En av våra flitigaste juniorer, Adam Ernberg, har sin hemmaplan i Hällevik. Familjen Ernberg driver Hälleviks havsbadshotell och sköter om en fantastisk tennisanläggning. 

I sommar är det dags för Hälleviks Havsbad Open som spelas mellan den 31:a juli och den 3:e augusti. Det finns klasser från ålder 10 år och hela vägen upp till vuxen motionär. Välj bland juniorklass, generationsdubbel eller något annat. Missa inte en av sommarens höjdpunkter. Det finns möjligheter att boka övernattning på hotellet. Vi hoppas att det är många från Åhus Tennisklubb som dyker upp i Hällevik hos familjen Ernberg. 

När ni nu planerar in sommarens aktiviteter, se till att avsätta några dagar till Hälleviks havsbad. Boka in ert boende redan nu här och anmäl dig till tävlingen via Tävling online. 
Vuxen
Påsksmällen - en kul tennisupplevelse
2018-04-11 21:32, Vuxen
Alla tjejerna från påsksmällen förutom arrangör Annica
Den 2:a april anordnade Annica påsksmällen för sina tenniskompisar Simona, Monica, Johanna, Camilla och Lizette. Det spelades både dubbel och singel. Poäng utdelades individuellt med hjälp av snillrika regler. 

Lag och matcher först till 15 poäng lottades efterhand. Vem som vann kanske inte var det viktigaste, men alla firade efteråt med lunch på Åhus Finest. 

Jättekul initiativ och riktigt bra koncept som vi hoppas se fler av framöver. Det verkar som man kan nå fler mål samtidigt: umgås med kompisar, ha kul på tennisbanan, tävla och samtidigt bli lite bättre på tennis. 
Filip Bergevi stöttade Davis Cup laget i vinsten mot Portugal
2018-04-09 21:08
Svenska Davis Cup laget med Filip Bergevi i mitten i vitt
För oss som följde svenska herrlandslaget i tennis i den viktiga Davis Cup matchen mot Portugal under den gångna helgen så kunde vi spana in ett välkänt ansikte på lagbänken. Filip Bergevi blev inkallad av kapten Johan Hedsberg som femte spelare i laget. 

Filip var därmed träningspartner under hela veckan och drog i inbollning inför matcherna. Dessvärre blev det inget rookie-tal under den traditionella spelarmiddag innan matchen, något som Robban LIndstedt inte var nöjd med, enligt Filip. 

Jättekul vecka för Filip som kröntes av en perfekt avslutning av Mikael Ymer som säkrade vinsten i femte och avgörande matchen. Nu väntar Play Off till världsgruppen i september för det svenska Davis Cup-laget. Kanske då med Filip Bergevi som en kugge i dubbel kanske? Den som lever får se.

Lycka till med fortsatt satsning, Filip!


Junior
Valter i andra raka finalen i SM och Liam vinner dubbel
2018-04-07 19:49, Junior
Johan Lundahl och Valter Larsson efter finalen
Junior SM i Göteborg är inne på slutspurten och vi kan vara stolta som har haft så många deltagare med från Åhus Tennisklubb. Vår tränare Ulf Samuelsson har tillbringat totalt 8 dagar i Göteborg för att coacha och bevaka matcher från ett tiotal juniorer från Åhus. Fantastiskt kul att se att vi fortsätter att visa framfötterna nationellt. 

Dagens roligaste händelse att rapportera är Valter Larssons finalplats i Pojkar 12-B. Det är faktiskt Valters andra raka finalplats i SM efter förra årets ute-SM då han visade toppform. Vilken pangvecka för Valter. Tyvärr blev hans kompis Johan Lundahl från Lomma-Bjärred för svår i dagens final, men Valter kan se tillbaka på en succévecka i Göteborg. 

Vi kan också glädjas åt Liam Svensson som i par med Albert Videll tog hem dubbelguldet i pojkar 12. En bragdartad insats där killarna fixar tufft motstånd hela vägen fram. Liam Svensson är en ny bekantskap för oss i klubben då han innan jul började träna med oss. Han var tidigare med i Karlskrona men satsar nu vidare tillsammans med oss i Åhus. Välkommen! 

Bra kämpat till alla juniorer från Åhus, grattis till silvret Valter och grattis till dubbelguld Liam! 
Nyheter från våra grupper
 

Väder Åhus