Åhus Tennisklubb
Tennis

Välkommen till Åhus Tennisklubb!
Åhus Tennisklubb har en inomhusanläggning med 3 banor samt ett gym. Utomhusbanorna består av 4 grusbanor som ligger alldeles intill stranden och havet på Täppet och en nylagd grusbana på Äspet.  

Vill du boka bana och spela? Klicka då här

Vill du bli medlem i Åhus Tennisklubb? Klicka då här
Vårens sponsorträff - en härlig kväll
2018-05-18 11:10
Bildkavalkad från sponsorträff
På Norges nationaldag, den 17:e maj, passade Åhus Tennisklubb att bjuda in våra viktiga sponsorer till en helkväll fylld av dubbelturnering, presentation av C4 Energi, en fantastisk buffé av restaurant Åmund och ett intressant samtal med en av våra toppspelare Eric Samuelsson. 

För Åhus Tennisklubb är våra sponsorer en oerhört viktig tillgång. Det är en bred grupp av företag och engagerade personer som har valt att stötta vår klubbs verksamhet och vår favoritidrott tennis. Ett stort tack för ert stöd. 

Vinnare av kvällens dubbelturnering blev det nykomponerade paret Martin Larsson från EY och vår vaktmästare Henrik Herrberth. 
Vi fick lära känna C4 Energi lite närmare med dess verksamhet i form av fjärrvärme, fiber, elnät, biogas och elhandel. 

Eric Samuelsson berättade om sina styrkor och svagheter som tennisspelare, vad han har för tävlingsplaner i sommar, vad han lärt sig på College i USA, hur det var att träffa André Agassi och hur det ska bli att spela A-lagstennis för Åhus Tennisklubb. Vi önskar honom lycka till i sin satsning. 

Tack till Monica Gyllerup och Lotta Danielsson som förverkligade en härlig sponsorträff 
Junior
Blogg från Euroelite i Slovenien
2018-05-15 13:36, Junior
Euroelite gänget, Ludvig Danielsson i match och Henry Rönnberg i backhandhörnet.
Igår kom jag hem från ett träningsläger i Slovenien. Jag var där 10 dagar tillsammans med ett härligt gäng från övriga Norden arrangerat av Euroelite. Vi hade mycket sol, tennis, matchspel och teori. 

Vi åkte dit för att spela en Tennis Europe tävling i Maribor. Jag fick ett wild card till huvud tävlingen så därför behövde jag inte kvala. Jag förlorade första matchen i singel men jag och min partner Tim Andersson lyckades ta oss ända till åttondelsfinalen i dubbel genom att vinna mot ett par duktiga belgare. 

Vi spelade inte bara tennis utan en dag så åkte vi till den största grottan i Slovenien för att turista litegrann. Den var väldigt häftig och intressant.

Just nu är min kompis Ludde i Slovenien och kämpar. Vi håller tummarna för honom!
/blogg från Henry Rönnberg

(Ludde är Ludvig Danielsson som tävlar i pojkar 16 och Henry har tävlat i pojkar 14) 
Damlaget föll tungt i premiären
2018-05-13 20:21
Tung hemresa för några av våra hjältinnor som krigade i Falkenberg
Det blev tyvärr en blytung 0-4 förlust för vårt damlag i årets första seriematch ute borta i Falkenberg. Det kunde ha blivit 2-2 med lite tur efter tuffa matcher. Emilia möter riktigt tufft motstånd, Thilda föll i tight tresetare som kunde ha fått en annan utgång. Moa fick tyvärr bryta på grund av nya ryggbesvär då hon ledde med 1-0 i set och hade 5-4. I dubbeln blev det för tufft för Thilda och Emilia. 

Efter att ha kommit hem mitt i natten före från hårt träningsläger i Marbella gjorde tjejerna en stark insats. Inte helt lätta förberedelser för första matchen. 

Nästa match i serien för damerna blir lördag den 19/5, då hemma mot Ystad. Emilia och Thilda får då sällskap av Rebecka Österberg som är på väg hem från Colorado. Kom till Täppetbanorna och heja på vårt damlag som jagar revansch då. 
Junior
Hälsningar från Marbella
2018-05-11 13:05, Junior
Åhus Tennisklubb i Marbella
Träningslägret är inne på nästsista dagen. Juniorerna har kört hårt på banan med Ulf, Johan och två olika gästtränare hämtade från lokala klubbar. 
Det är garanterat träningsvärk här och där efter tuffa fyspass med Johan. Vi åker hem till Åhus på lördag kväll. 

Direkt på söndag har vårt damlag bortamatch mot Falkenberg på söndag. 
Vuxen
Välkommen på flaggdubbel på nationaldagen
2018-05-08 10:04, Vuxen
Den 6:e juni firar vi en del av vår nationaldag på tennisbanorna i Täppet. Vi bjuder in till dubbelturnering med bubbel, jordgubbar och grädde mellan 13-15 på dagen. 

Deltagaravgift 120 kr och max antal spelare 16 st. Först till kvarn... är det som gäller. 

Hoppas du vill vara med på kul dubbel - anmäl dig direkt via formuläret här. 
Nyheter från våra grupper
 

Väder Åhus