Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Åhus Tennisklubb
Tennis

Välkommen till Åhus Tennisklubb!
Åhus Tennisklubb har en inomhusanläggning med 3 banor samt ett gym. Utomhusbanorna består av 4 grusbanor som ligger alldeles intill stranden och havet på Täppet och en nylagd grusbana på Äspet.  

Vill du boka bana och spela? Klicka då här

Vill du bli medlem i Åhus Tennisklubb? Klicka då här
Karriärens andra future till Christian Samuelsson
2018-09-15 15:39
Linus Frost och Christian Samuelsson omringad av turnerings funktionärer
Stora och härliga nyheter från ITF turnering (25000 USD) i Mulhouse, Frankrike, där Christian Samuelsson visar framfötterna igen. Ända sedan finalsegern i Åhus i juni har Christian dragits med en skadad axel. Han har fått kämpa på gymmet för att komma tillbaka på banan. Nu, äntligen, verkar det som om han är på gång. Han är i Frankrike för att få värdefull matcherna igen för att satsa vidare. I singel blev det tyvärr respass tidigt på grund av matchovana, men i dubbel med Linus Frost räckte spelet hela vägen till finalseger och efterlängtade ATP -poäng i dubbel. 

Linus och Christian missade knappt något i finalen och krossade det meriterade paret Andres ARTUNEDO MARTINAVARRO (ESP) / Jose Daniel BENDECK (COL) med hela 6-2, 6-1. Stort grattis! 

Christian drar nu vidare till ytterligare en Future i Paris innan han återvänder till Sverige. Vi hoppas på fortsatta framgångar och att Christian håller sig skadefri. 

Resultat från Mulhouse här. 
Junior
Dubbelcupen i Helsingborg - anmäl dig innan den 12:e september
2018-08-30 17:19, Junior
Snart är det dags för dubbelcupen i Olympiahallen i Helsingborg. Turneringen går av stapeln den 22-23 september. Sista anmälningsdag är den 12:e september! 

Snacka ihop dig med en kompis för att spela dubbel och/eller mixeddubbel. Om man inte hittar någon spelpartner kan man alltid be tävlingsledaren att hitta en åt dig. Helsingborgs Tennisklubb brukar ordna roliga aktiviteter i hallen både lördag och söndag. De har även ledare som sover över i hallen. 

Anmäl dig direkt via Tennis Online. 
Junior
Regionmästerskapen avslutas med en dubbeltitel för Åhus Tennisklubb
2018-08-26 19:30, Junior
Edvard och Henry som vinnare av PD14
När vi summerar juniorernas regionmästerskap (Halland/Skåne) som avgjordes i Söndrum utanför Halmstad så kan vi se att Åhusspelarna gör skillnad och vinner tennismatcher. Söndagen kunde inte sluta bättre då Edvard Larsson och Henry Rönnberg kunde spela hem den jämna finalen i pojkar dubbel 14. Finalen avgjordes med 10-7 avgörande supertiebreak mot Hugo Ljung och Alexander Wessman. Stort grattis till Edvard och Henry till en fin dubbeltitel! 

Julia Malmberg gör också en finfin turnering och spelar hem två tredjeplatser i flickor 12 singel och flickor 12 dubbel i par med Linea Bajraliu. Åhusbekantingen Emma Lindh tar hem dubbeltiteln i flickor 14 i par med Filipa Knezevic. 

Andra tappra deltagare från Åhus var Emilia Nilsson och Valter Larsson. 

Stort tack för en fin utesäsong! Nu ser vi fram emot plexipave inomhus, men först blir det C4 Open till helgen på de nya hardcourt banorna utomhus i Kristianstad. Go Åhus! 
Problem med varmvatten i hallen - fixat
2018-08-24 17:46
Tyvärr har vi fått problem med att värma vatten i tennishallen. Vi hoppas kunna åtgärda problemet inom en veckas tid. Alltså kan det vara problem att duscha varmt i hallen till den 31:a augusti. 

Det är fixat!

Sommaren 2018 - en rekordsommar på många sätt
2018-08-23 15:11
Täppetbanorna har blivit väl använda i sommar
Åhus Tennisklubb ser tillbaka på sommaren 2018 som en rekordsommar. Det har varit varmt, det har väl ingen missat, vilket betydde inledningsvis att vi fick svårt att hinna med att vattna tillräckligt. Lyckligtvis fick vi ordning på banorna till slut för att ta emot en aktiv skara sommarspelare. 

Klubben har sålt över hundra sommarkort, vilket är rekord och banorna har blivit flitigt bokade. Vi har kunnat njuta av en mängd arrangemang på anläggningen såsom Åhusveckan med tävling, Flaggdubbel på nationaldagen, fullbokat Prince Camp, sommarkurser för juniorer och vuxna, gruppspel och andra spontanevenemang. 

Vi i klubbledningen känner att det ger oss råg i ryggen inför framtiden när vi kan konstatera att tennisen når ut till så många. Vi fortsätter planerna för att utveckla Åhus Tennisklubb ytterligare. 

Väl mött på tennisbanan! 

Hälsningar styrelsen i Åhus Tennisklubb 
Nyheter från våra grupper
 

Väder Åhus