Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Åhus Tennisklubb
Tennis

Välkommen till Åhus Tennisklubb!
Åhus Tennisklubb har en inomhusanläggning med 3 banor samt ett gym. Utomhusbanorna består av 4 grusbanor som ligger alldeles intill stranden och havet på Täppet och en nylagd grusbana på Äspet.  

Vill du boka bana och spela? Klicka då här

Vill du bli medlem i Åhus Tennisklubb? Klicka då här
Lysande uppgradering av tennishallen
2018-08-13 16:51
Perfekta ljusförhållanden i hallen
Alla tennisspelare i Åhus kommer att mötas av en betydande uppgradering av tennishallen när vi öppnar för bokning den 13:e augusti. Vår anläggning har fått helt ny LED-belysning från Fagerhult. Projektet har drivits av Evert Augustsson som med hjälp av anläggningskommittén hittat rätt belysning, gjort budget och installerat de nya lamporna under sommaren. 

Tack vare den nya belysningen kan vi bjuda på 100% starkare belysning i hallen jämfört med ljuset i våras. Alla tre banorna har nu samma belysningsvärde. Har du spelat i vår hall tidigare så kommer du garanterat få en fantastisk upplevelse med ny belysning. Ytterligare ett välkommet resultat av projektet är att klubben kan göra en betydande energibesparing. Lamporna förväntas att spara in 25.000 kWh/år och hålla i tjugo år. Vi slipper byta lysrör under somrarna.  

Ett stort tack till Kristianstad Kommun och Skåneidrotten som båda bidragit till projektmedel för att minska energiåtgång och få en bättre belysning i Åhus Tennisklubb. Vi känner också tacksamhet gentemot Evert Augustsson, Roger Nilsson, Anders Andersson, Tomas Thulin, Benny Ekelund, Kalle Pettersson, Jan Åderman och Jan Roos som alla lagt ner åtskilliga timmar i projektet. 

Slutligen, en uppmaning till alla våra medlemmar, boka en timme i hallen så snart som möjligt för att uppleva den nya belysningen själv. Det är värt det! 
Junior
Tennisträningen inomhus startar den 3:e september - anmäl dig
2018-08-11 08:58, Junior
Himmel eller helvete - en fredagkväll i hallen
Nu är det dags för våra juniorer att anmäla sig till höstens tennisträning. Vi kommer att börja den 3:e september i tennishallen vid Sånnaskolan. Höstträningen pågår under 14 veckor med uppehåll för höstlovet och slutar den 14:e december. 

Vårträningen pågår också under 14 veckor med start den 7:e januari 2019. Träningen gör uppehåll över sport- och påsklov och slutar den 26:e april. 

Sammansättningen av träningsgrupperna sker efter ålder och spelstyrka. Vid anmälan, ange gärna vilka dagar ni kan träna samt antal träningstillfällen per vecka. Det underlättar vår tränares arbete med att få ihop bra träningsgrupper. 

Kostnaden för träningen kommer vara ungefär som förra året då kursavgiften för en träning/vecka och en termin kostade 1007 kr. För att träna med oss i Åhus Tennisklubb krävs medlemskap som kostar 150 kr/år för junior och faktureras av klubben. 

Sista anmälningsdag till höstens träningar är den 28:e augusti! Anmäl dig här. 

Från den 31:a augusti siktar vi på att ha träningsgrupper klara och skicka ut information till berörda. Upptäcker du att du fått en träningstid som ej passar dig så hör av dig till Ulf Samuelsson på 0733 64 55 38. Det går också bra att maila sin anmälan till vårt kansli. 

Vi hoppas på en trevlig och underhållande säsong för våra ungdomar. 

Ulf Samuelsson och Mattias Emilsson 


Junior
Varmt junior SM avgörs i Norrköping
2018-08-08 13:28, Junior
Miles Mahoney och Ludvig Danielsson efter inbollning med tenniskompisar
När singlarna i Pojkar 16 ska avgöras i eftermiddag är det i 32 graders hetta. Ludvig Danielsson vann en tuff tresetare igår och spelar både singel och dubbel idag. Miles Mahoney går in i turneringen idag i både singel och dubbel. Båda killarna spelar pojkar 16 år. 

Pojkar 12 avgörs nu också i dagarna och där kommer Valter Larsson representera Åhus Tennisklubb. 

Tidigare i veckan var Emilia Nilsson i farten i flickor 14. En vunnen match och mycket bra spel från Emilia lovar gott inför framtiden. Edvard Larsson och Henry Rönnberg tävlade i Pojkar 14 med bravur. Båda killarna tog sig vidare till rundan då 32 spelare återstår och vann en dubbelmatch. 

Go Åhus Tennisklubb! 
Junior
Sommarkurserna för juniorer över
2018-07-29 21:22, Junior
Avslutning med ett gäng juniorer
I tre heta veckor har vår huvudtränare Ulf Samuelsson tillsammans med hjälptränare kört hårt med tennisjuniorer i Täppet. Det har varit en underbar blandning av lokala stjärnor och gästspelare, killar och tjejer, nybörjare och vana tävlingsspelare. Med andra ord precis så som det brukar vara i Åhus på somrarna. 

Från klubben är vi så glada att tennisen når ut till fler och kanske lockar några till vår eleganta och smarta sport. Stort tack till Ulf Samuelsson och tränarteamet som håller öppet året om och ser till att det är mycket aktivitet på våra banor. 
Junior
Tjugotredje året med sommarkurser i Åhus Tennisklubb
2018-07-09 10:58, Junior
Det är faktiskt 23:e året i rad som Uffe Samuelsson leder sommarkurser i Täppet på våra grusbanor. Se Uffes kommentar på premiärdagen. 
Vi hoppas alla ska ha en kul tid på banan och lära sig mycket om tennis. 

Nyheter från våra grupper
 

Väder Åhus