Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Åhus Tennisklubb
Tennis
Blogg

#denvaute - krönika från Åhus Tennisklubb
Bild: Kristina Elding
Tennis är en sport fylld av konstiga regler, passionerade spelare, svett, glädje och tårar. Livet vid sidlinjen bjuder också på en hel del överraskningar. 

Denvaute är en krönika för att ta våra läsare med till livet bland tennisbagar, resor, småskador, matplanering vid turneringar, föräldrar som publik och mycket annat dråpligt som dyker upp i en tennisförälders liv. Vi kallar historierna för #denvaute.

 

Du kommer antagligen känna igen dig själv, någon du känner eller situationer du stött på inom tennislivet.  


Mycket nöje! 

Minns du slaget vid Lützen?
2017-08-16 19:30
Ja, alltså det är ju ingen som slänger sig med den repliken men inom tennisen finns det olika sinnestillstånd som man lättast refererar till olika matcher vid olika platser. Genom att bara säga – nej vi vill inte att du ska ”Göra en Båstad” igen, så har man på två sekunder liksom sammanfattat det faktum att man helst inte åker på match lite halvförkyld. Vilket ledde till att orken tröt och allt var värdelöst, där inte EN boll kändes rätt.  
Gruset är här!
2017-08-04 15:36

Och med detta följer olika nya slags beteenden som ses dyka upp till ytan.

Strumporna blir aldrig rena. Man kan glida jättemycket. Man frågar efter märke HELA TIDEN!

Fyll på verktygslådan
2017-07-27 21:21
Hur hantera slakt av litet barn? Det låter ju hemskare än vad det är. Jag menar hur hanterar barnet att förlora gång på gång? För vi vet ju alla att det viktigaste är ju inte att vinna utan att delta och få matcherfarenhet. Det är ju av sina förluster man lär sig något av… Eller typ. Man lär sig väl för fanken saker när man vinner också – men för att vara lite förnumstig så måste vi ju lyfta aspekten av att bli slaktad lite till och från. Min egen definition av ”Slakt ”= när barnet inte har lärt sig alla fiffigheter. 
Stretcha rumpan!
2017-06-24 15:30
Min lösning, som ömmande moder, på nästan alla tenniskrämpor är just att stretcha rumpan. Så fort barnen här hemma gnäller om att de har ont i ryggen, benet eller knäet så är min första kommentar ”Har du stretchat rumpan?” 
Bortförklaringar så gulliga att man dööör
2017-05-07 18:00
Bortförklaringar används som bekant när allt går emot en och man liksom inte orkar vara mogen nog att inse att man helt enkelt inte var på topp just den dagen. Den mest udda bortförklaringen jag har hört var från en vuxen mansperson som sa att hans klackar var för höga. 
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Åhus Tennisklubb, 08/10 14:15 
Åhus Tennisklubb, 06/10 15:54 
Åhus Tennisklubb, 24/09 08:21 
Åhus Tennisklubb, 24/08 17:46 
 

Väder Åhus