Åhus Tennisklubb
Tennis
Vuxen

Hitta din tennisform i år!
Tennis som motionsform är oslagbar, ger både kondition, styrka och smidighet! I Åhus Tennisklubb erbjuder många olika spelformer på olika nivåer och hoppas att något ska passa dig. Prova gärna att kombinera olika träningsformer för att få ut så mycket som möjligt av din tennis. Följande alternativ erbjuds till vuxna hösten 2016.

 

Tenniskurs för vuxna

Nybörjare och fortsättare. Nya möjligheter planeras med regelbundna intervall. 


Gruppspel

Gruppspel är ett bra sätt att lära känna fler tennisspelare och spela med olika personer på samma nivå. Våren 2018 är tre olika gruppspel i gång. Två av dessa är för herrar och ett för damer.

I varje grupp ingår 8-12 spelare som turas om att spela singel enligt särskilt schema med fasta dagar och timmar. I två av gruppspelen ingår även spel med tränare.

Är du intresserad av att prova på i gruppspelet, kontakta något av namnen nedan. Delta under våren i mån av plats eller gå in som reserv.


Tennisträning i grupp

Tennisträning i grupp är ett utmärkt sätt att utveckla sin tennis tillsammans med tränare och samtidigt få en ordentlig genomkörare. Boka gärna tillsammans med någon/några kompisar! Vi har även fasta träningsgrupper med 4-5 personer som enligt ett rullande schema tränar 3 personer per tillfälle med tränare.


Tennisträning individuellt

Vill du ha skräddarsydd träning bokar du tid med tränare? Du betalar banhyran samt arvode till tränaren enligt överenskommelse.


Banbokning

Hyr en timme i hallen. Boka och betala via Matchi via vår hemsida. Det kostar 130/170 kr per timme i hallen för medlem/icke medlem.


Abonnemang

Hyr en fast timme varje vecka. Kontakta kansliet för lediga tider och priser.


Förmiddagstennis

Kontakta någon av deltagarna i pågående grupper, kansliet kan hjälpa till. TG-veteranerna , se kontaktuppgifter nedan.


Gym
I hallen finns också ett bra gym som drivs av Mattias Emilsson. Gymmet är öppet dagligen 05.00-23.00. Se särskilt erbjudande till medlemmar i ÅTK. Prova på tillfällen. Individuella program.


Engagemang och utveckling?!

Det händer mycket i Åhus Tennisklubb. Vi har en massa driv i föreningen och är alltid intresserade av att höra dina synpunkter och få ta del av dina idéer.

Vill du vara med att utveckla i Åhus Tennisklubb? Vi bedriver ett antal projekt och behöver intresserade personer. Kontakta ordförande, Tomas Ringberg.

Kontaktuppgifter:

Kansliet: 044-240141 i hallen, kansli@ahustennis.com

bankgiro: 106-9806

hemsida: www.ahustennis.com

Ordförande: Tomas Ringberg, tel 0733 31 82 35

Tränare: Uffe Samuelsson, tel. 0733-645538, uffesamuelssontennis@hotmail.com

Gruppspel dam: Maria Holmgren, tel: 0768 89 05 97, maria.holmgren.ahus@gmail.com

Gruppspel herr: Roger Nilsson, tel. 0730 498313, roger.nilsso1n@gmail.com

Staffan Nilsson, tel. 0705-345750. sangvini@gmail.com

Gym: Mattias Emilsson, tel. 0734-23 38 70, mattias.emilsson@bahnhof.se

TG-veteranerna: Rolf Clarén, tel. 0708-525800, rolf.claren@bredband2.com

 

Vi hälsar dig välkommen till Åhus Tennisklubb

Christian Samuelsson vinnare på Vintertouren
2018-01-22 10:25
Christian Samuelsson
Christian Samuelsson leder säsongens Vintertour  bland de bästa i Sverige. Nu senast besegrade han Dragos Madaras i den jämnaste finalen hittills med siffrorna 6-7,7-6,7-6. 
Vinsten skedde i Atea Open i Växjö. 

Riktig stark mentalt och spelmässigt har befäst Christians position i toppen. 
TG-veteranerna önskar god jul
2017-12-20 09:00
Glada miner hos TG-veteranerna

TG-veteranerna har haft ytterligare en härlig tennishöst i hallen. Tennis och god social medverkan för +40.


Julavslutningen samlade ett gäng åldrade gentlemän i tomteluvor, kanske med en stor del av framtiden bakom sig, men med ett positivt humör. Här kan ni se gänget sitta och njuta av av julbord och trubadur - uppblandat med en grupp unga entusiastiska ungdomar, med framtiden framför sig. TG-veteranerna insuger kunskap om tennisens ädla konst under skicklige Ulf Samuelssons ledning. Så vacker kan vardagen vara i det fantastiska idrotts-Sverige julmånaden december 2017.

Med önskan om en trevlig jul//

Rolf Clarén och TG-veteranerna 
Senior Sport School i Åhus Tennisklubb
2017-12-17 18:57
Rolf Clarén
Åhus Tennisklubb vill inget hellre än att tennis kan vara en sport för hela livet. Klubben önskar vara en naturlig träffpunkt för junioren i mellanstadieåldern, men också för den 70-årige tennisspelaren som vill röra på sig. Det senaste konceptet från Åhus Tennisklubb heter Senior Sport School och bjuder in den lite äldre kategorin tennisspelare till spel, rörelse i gymmet och mycket trevlig samvaro.

 

Rolf Clarén är en av initiativtagarna till Senior Sport School och har haft mycket kul det senaste året inom ramen för träningen. Senaste träningstillfället kombinerades med julbord där trettio deltagare firade inför julhelgen.

Rolf berättar att Senior Sport School träffas varje vecka och har som sagt både tennis och gymverksamhet på schemat. Träningen sker under ledning av tennistränare Ulf Samuelsson och den funktionella träningen av Mattias Emilsson.

 

Jag är mycket nöjd att vi lyckas fylla vår tennishall med så mycket glädje och samvaro inom Senior Sport School., säger Rolf Clarén. Jag kan bara önska i nyårsönskning att ännu fler seniorer hittar till tennishallen och kommer med i programmet.

 

Om du vill undrar eller funderar på att gå med i Senior Sport School i januari, tveka inte längre, du kommer inte ångra dig. Ta direkt kontakt med Rolf Clarén på 0708-52 58 00 eller klubbens kansli på 044-24 01 41 eller mail till kansli@ahustennis.com. 

 

Välkommen!

 

Hälsningar Åhus Tennisklubb 

Referat: Åhus Tennisklubb - IS Göta 
A-laget fick oavgjort hemma mot IS Göta
2017-12-10 19:24
Albin beredd vid nätet
Miles Mahoney, Elian Skogsgårdh och Albin Myman representerade Åhus Tennisklubb i dagens hemmamatch mot IS Göta. De gjorde det med den äran. 

Albin lyckades besegra Petar Petrovic (född 98) efter 4-6, 6-4, 11-9. Elian mötte Max Robertsson och tog hem det med 7-6, 6-2. Miles förlorade mot en vass motståndare i en mycket tight tresetare. Dubbeln fick avgöras i avgörande set där tyvärr Åhuskillarna besegrades. 

Totalt alltså starka 2-2 mot ett starkt IS Göta. Bra jobbat! 
Vuxenträning startar i januari igen - anmäl dig
2017-12-02 10:07
Bli lika bra som Benny på tennisbanan?
Nu är det dags för vuxenträning igen. Vi kommer att träna lördagar mellan kl. 15.00 – 17.00. 

 

Träningen startar lördagen 13 januari och slutar lördagen den 10 februari.  


Kostnaden är 500: - för 5 ggr.

Tillfällen är 13/1, 20/1, 27/1, 3/2 och 10/2.

 

Anmälan senast den 8 januari genom att fylla i formuläret här. 

 

Vi har 2 st. uppsamlings gånger som presenteras vid sista träningstillfället.

 

Tel vid ev. frågor  0733–64 55 38

 

Vänliga hälsningar

 

Uffe Samuelsson 

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 

Väder Åhus