SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Tennisklubb
Tennis

Hur funkar gymmet?
Ett gym som bygger sin filosofi på fria vikter och balansboll! Vilket ger dig som utövare styrka men också balans. Ett gym som ger dig möjlighet att träna alla kroppens muskler. Anpassning av övningar kan ske för alla idrotter. Tyngdpunkten ligger på funktionell träning med fria vikter för att skapa styrka, balans och explosivitet, d v s grunden för all idrott. Även motionärer har nytta av att träna funktionellt.
Kontakt

Vår tränare Mattias Emilsson kan du hyra in som coach, både personlig och i grupp.

Mattias utbildningar:

Personlig tränare på SAFE (Scandinavian academy of fitness education)                                            

TRX – suspension training instructor (trx egen utbildning)                                                                 

Kettlebell grund 1 (Spartan)                                                                                                            

60p idrottspsykologi (Lunds universitet)                                                                                                                                                

För priser och mer information ring Mattias på tfn 0734-23 38 70. Gymmet är öppet dagligen mellan kl. 05.00 – 23.00.

 

Välkommen!

Vad är funktionell träning?

Ordet ”funktionell träning” används ofta av människor utan att de har klart för sig vad som krävs om träningen skall vara funktionell. Med denna information vill vi försöka sprida lite ljus över detta och förklara vikten av att träna funktionellt oavsett om du är idrottsman, pensionär eller helt enkelt vill träna på rätt sätt.

Kroppen kan röra sig i tre (3) plan i alla muskler och leder, framåt/bakåt, i sidled och genom rotation. En kropp är aldrig starkare än den svagaste länken därför är det viktigt att se till så att träningen stimulerar alla planen. Sitter man i gymmaskin som har statiskt rörelsemönster (förbestämd bana) så arbetar knäleden framåt/bakåt. Knäet behöver då inte använd några stabilisatorer för att hålla rörelsebanan rak. Skulle man däremot göra en knäböj med skivstång så kopplas alla muskler och stabilisatorer in.  

I det dagliga livet rör sig kroppen i sju (7) basrörelser, knäböj, utfall, böjningar, frånskjut, drag, vridningar och gång. Dessa rörelsemönster skal ligga till grund för träningen. Därför behöver man t ex för att bli starkare i knäet träna samtliga muskler runt knäet. Detta görs på bästa sätt med funktionell träning.

Funktionell träning skall innehålla aktiviteter som utmanar kroppens naturliga reflexer som i förlängningen ger ökad balans och kroppskontroll.

För att träna funktionellt har Åhus Tennisklubb byggt ett gym på 140 m2 som innehåller topputrustning från Eleiko i form av skivstänger, hantlar samt dragmaskiner.

Förutom ovan nämnda utrustning finns balansbollar samt medicinbollar. För konditionsträning finns roddmaskin, träningscyklar, crosstrainer samt samt två st löpband.