Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Åhus Tennisklubb
Tennis

Välkommen till Åhus Tennisklubb!
Åhus Tennisklubb har en inomhusanläggning med 3 banor samt ett gym. Utomhusbanorna består av 4 grusbanor som ligger alldeles intill stranden och havet på Täppet och en nylagd grusbana på Äspet.  

Vill du boka bana och spela? Klicka då här

Vill du bli medlem i Åhus Tennisklubb? Klicka då här
Spela tennis tillsammans med ditt barn - anmäl dig till förälder-barn tennis
2020-01-22 21:00
Åhus Tennisklubb har utvecklat ett koncept för föräldrar och barn som vill spela tennis och göra något roligt tillsammans. Ett fantastiskt tillfälle som barnen tycker är roligt. 
Ni behöver inte ha spelat tennis tidigare utan det viktigaste är ett glatt humör och glädjen att utöva en idrott tillsammans i familjen. Passar barn från 4 år och uppåt. 

Vill du prova på att spela tennis tillsammans med ditt barn? Vi kommer att träna lördagar mellan 11-12 med start den 29:e februari. Fem lördagar framåt har vi träning, alltså 29/2, 7/3, 15/3 (söndag tillfälligt då det är tävling lördag 14/3), 28/3 och 4/4.  
Vi kommer köra två uppföljningstillfällen om ni missat någon träning den 18/4 och 25/4. 

Pris är 600 kr för en förälder och barn. 300 kr extra för tillkommande syskon eller förälder. Vi behöver vara minst fyra par för att skapa en träningsgrupp. 

Anmäl dig innan den 9:e februari via anmälningsformuläret här eller till kansliet. 

Tränare Mattias Emilsson, klubbens fystränare som gått de senaste utbildningarna för tennistränare och har god erfarenhet av yngre juniorer. 
Kansliet 044-24 01 41 eller kansli@ahustennis.com 
Vuxen
Vuxenträningen startar igen i februari - anmäl dig
2020-01-22 20:44, Vuxen
Vill du bli lika bra som den här kvartetten på tennis?
Nu är det dags för vuxenträning igen. I vår kommer vi köra träningar på onsdagkvällar mellan kl. 19-21. 

 

Träningen startar onsdagen den 26:e februari och slutar 1:a april.   


Kostnaden är 600: - för 5 ggr.

Tillfällen är 26/2, 4/3, 11/3, 18/3 och 1/4. Som tidigare upplagor kör vi två uppsamlingsträningar för er som missat någon gång. Det blir den 15/4 och 22/4. 

 

Anmälan senast den 8 februari genom att fylla i formuläret här. 

 

Vi har grupper för både nybörjare och för er som spelat tennis tidigare. 

Vårens kurser leds av Mr G, klubbens nya assisterande tränare sedan i höstas. Mr G har lång erfarenhet från tränaruppdrag internationellt och kan hjälpa dig att lära dig spela tennis och att förbättra ditt spel. 

 

Vänliga hälsningar Åhus Tennisklubb 

Junior
Winning Chart - Tränarhjälp att hitta ett vinnande spel
2020-01-22 20:11, Junior
Adam har en vinnande forehand
Hur kan du som nervöst tennisfan hjälpa till när sitter och tittar på din dotters/sons eller ditt syskons tennismatch? Vi presenterar nu Winning Chart som ett verktyg att hjälpa spelaren att hitta ett vinnande spel. 

Det finns många vägar till framgång. En hel del statistikappar kan hjälpa er att bygga upp statistik över många matcher. All information hjälper till att analysera styrkor och svagheter. Vår assisterande juniortränare, Mr G, har utvecklat en informationslapp som du enkelt kan ta med och fylla i under en match. Spelaren tar sedan med sig lappen tillbaka till juniorträningen och diskuterar utfallet med Mr G. Vi kallar det för Winning Chart! 

Hur går det till? 
1. Mr G kommer ha lappar till utdelning. Alla som vill kan ta med sig Winning Chart hem. 
2. Fyll i Winning Chart under kommande match/matcher. Kryssa i för vilket slag som spelaren förlorar poäng med och vilket slag som spelaren vinner poäng med. Är det forehand cross, backhand volley, osv. 
3. Spelaren tar med sig Winning Chart till träningen och lämnar till Mr G. 
4. Mr G analyserar resultat tillsammans med spelaren. 
Hela Åhus finkammat efter julgranar
2020-01-12 18:39
Starka juniorer tillsammans med personal från Renhållningen
Våra starka tennisjuniorer ägnade halva söndagen till att åka runt alla gatorna i Åhus för att återvinna julgranar. En sådan härlig känsla när vi kan hjälpa en massa människor i vår by, se till så att granarna blir rätt återvunna samtidigt som juniorerna kan få lite stöd till träningsläger och annat som vi vill genomföra. 

Stort tack till alla i Åhus som lämnar sin julgran till våra juniorer! 

I år får vi också rikta ett speciellt tack till personalen på återvinningscentralen i Åhus som hjälpte oss att ta hand om granarna direkt. 
Tack Renhållningen i Kristianstad! 
Julgransinsamling söndagen 12:e januari efter 9.30
2020-01-06 11:45
Åhus Tennisklubbs juniorer hjälper er även i år att bli av med er julgran. På söndagen den 12:e januari kör vi Åhus runt för att samla in er julgran. 

Allt du behöver göra är att lägga granen vid brevlådan eller utanför porten samt swisha 
50 kronor till 123 589 59 66. Det går också bra att betala in 50 kr på vårt bankgiro 106-9806. Märk gärna betalningen med er adress. Då kommer vi och hämtar granen och ser till att den återvinns. 
Vill ni hellre fästa ett kuvert med kontanter så går det naturligtvis bra också. 

NYTT FÖR I ÅR - Vi tar gärna hand om era pantflaskor, såväl burkar som flaskor. Samla in dem i en påse, så tar vi med dem också! 

Ingen julgran? Stöd gärna Åhus Tennisklubbs juniorer ändå. Stödet går oavkortat till juniorverksamheten. 

Söndag 12/1 efter 9.30 är det som gäller. 

Tack för ditt stöd till juniorerna! 
Nyheter från våra grupper