Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Åhus Tennisklubb
Tennis

Välkommen till Åhus Tennisklubb!
Åhus Tennisklubb har en inomhusanläggning med 3 banor samt ett gym. Utomhusbanorna består av 4 grusbanor som ligger alldeles intill stranden och havet på Täppet och en nylagd grusbana på Äspet.  

Vill du boka bana och spela? Klicka då här

Vill du bli medlem i Åhus Tennisklubb? Klicka då här
Tävlingsinformation och seriespel för juniorer hösten 2020
2020-09-11 20:01

Under torsdagskvällen genomförde Åhus TK en workshop med Uffe Samuelsson, Christian Samuelsson och Fredrik Rönnberg. Syftet med träffen var att diskutera upplägg av seriematcher och tävlingar. Klubben har för närvarande rekordmånga lag i seriespel, vilket är fantastiskt roligt och ett fint kvitto på vår framgångsrika juniorverksamhet. Klubben ser gärna att man som spelare prioriterar deltagande vid de seriematcher man blir uttagen till. 


Det finns också några tävlingar som vi skulle önska att så många som möjligt kan åka på. Det gäller Tretorn Open i Helsingborg under höstlovet 25/10 -- 1/11 samt Karlskrona Junior Open 20 -- 22/11. 


Vi hoppas att så många spelare som möjligt kan komma med och spela dessa tävlingar. Då blir det många klubbkompisar att hänga med. Många matcher där man kan stötta klubbkompisar när de spelar och tränare från klubben som kan hjälpa till finns på plats under dessa tävlingar.


Vi längtar till en ny säsong med seriespel
2020-09-03 20:51
Fabian, Malte och Viktor laddar för fler seriematcher

Åhus Tennisklubb har serielag för både killar och tjejer. Lagen bidrar till en stark klubbkänsla och möjlighet att öva på matchspel. Alla seriematcher blir som en lagupplevelse, något som är sällsynt i individuell sport som tennis. 


I de nationella tennisserierna ställer vi i höst upp med fyra lag: 

  • Herr Division 2 
  • Dam Division 2 
  • Pojkar 15 Division 1 
  • Flickor 15 Division 1 

Matcherna spelas under perioden oktober till jul 2020. 

 

Veckorating avgör spelordningen med lägst veckorating som möts i förstasingel från varje lag. Vid lika veckorating väljer laget själv spelordning. Resultat ska registreras samma dag som matchen spelas.


I Tennis Syds serier har vi följande lag som krigar om poäng: 

  • Flickor 10 
  • Pojkar 10 
  • Pojkar 12B 
  • Pojkar 14A 
  • Pojkar 14B 

Matcherna spelas under perioden oktober till början på 2021. 


Upplägg 

Huvudtränare Ulf Samuelsson tar ut spelande lag till seriematcher. 

Lagledare ansvarar för: 

·      att spelarna får information om matcher 

·      att banor blir bokade 

·      att någon fixar fika till pausen 

·      att Uffe har bollar till matchen 

·      att resultatet blir rapporterat till Fredrik Rönnberg 

 

Till lagledarens hjälp finns alltså Uffe. Fredrik Rönnberg skickar inbjudningar till besökande klubbar i Tennis Online och registrerar resultat i samma system efter spelad match. Tänk på att skriva upp alla namn på spelare samt att alla spelare ska ha giltig tävlingslicens. Tomas Ringberg bokar banor i tennishallen via vårt bokningssystem Matchi. 

 

Regelkommentar

Föräldrar och fans får heja positivt och peppa våra spelare. Detta ska ske måttfullt så inte spelare blir störda ur motståndarlaget. 

Coachning får ske under seriematch, men endast i sidbyte och endast invid spelaren. Inga coachande tips får skrikas över banorna. 

Ulf Samuelsson eller lagledare bestämmer innan matcherna drar igång vem som får coacha vid seriematchen. 

Junior
Tränarteamet för hösten klart - träningen börjar 31/8
2020-08-27 19:43, Junior
Ulf och Christian Samuelsson
Inför hösten kan vi glädjande avslöja att Christian Samuelsson kommer ansluta till vår juniorträning som assisterande tränare. Christian har i och för sig hjälpt till med träningen tidigare men kommer nu i höst gå in som ordinarie hjälp till vår huvudtränare Ulf Samuelsson. 

Tyvärr har Christian varit tvungen att pausa sin heltidssatsning på tennis på grund av skador. Han behöver få tid att läka sin kropp och ladda om på hemmaplan. Inget ont som inte har något gott med sig. Vi kan därför dra nytta av Christians gedigna tenniskunskaper till förmån för våra juniorer. 

Inför träningsstarten på måndag den 31:a augusti sitter och Uffe och Christian och sätter ihop grupper och planerar aktiviteter. Hör av er till Uffe om ni inte har anmält att ni vill vara med och träna. 

Så fort vi har grupperna klara så skickar kansliet ut information till er alla om tider och grupper. 

Välkommen till en ny innesäsong i Åhus Tennisklubb! 
Filip Bergevi avslutar sommaren med SM-guld
2020-08-23 19:47
Finalist Karl Friberg och segraren Filip Bergevi (Foto Svensk Tennis)
SM-guldet var ett faktum redan efter lördagens två matcher i avslutande SM-serien i Näsbypark. Tack vare två blytunga vinster över Simon Yitbarek och hemmahoppet Gustaf Ström kunde Filip Bergevi titulera sig svensk mästare. Men det räckte inte med SM titel för sommarens gigant inom svensk tennis, han vann också finalen i Audi Danderyd Open i Näsbypark och blev 32.000 kr rikare. Filip fick verkligen kämpa till sig vinsten och räddade bland annat två matchbollar emot sig. 

Stort grattis till Filip Bergevi! 

Läs mer på Svensk Tennis
Succé för Filip Bergevi i Åhus
2020-08-18 19:33
Finalist Simon Yitbarek och segraren Filip Bergevi
Vår egen Sommartour i Åhus, Kristianstad Automobil Open, fick den bästa avslutningen man kan tänka sig då hemmasonen Filip Bergevi tar sin 5:e titel på sex spelade tävlingar i Åhus. Filip finalslår Simon Yitbarek från SALK med siffrorna 6-4,7-6. En knallhård och jämn final i publikens smak avslutas med ett spännande tiebreak där Filip är kyligast av spelarna. 

Segraren vinner i år hela 10.000 kr då förbundet har gått in extra för att stötta elitspelarna i Sverige. Nu kommer Filip Bergevi fortsätta resan till Stockholm för avslutning av SM-serien på Näsbyparks grusbanor i Näsaäng. Efter en stark sommar ligger Filip Bergevi i slagläge för att kunna titulera sig svensk mästare 2020. Vi håller tummarna för Filip i Näsbypark. 

I damklassen segrade Jacquline Nylander Altelius från Lidingö TK. Efter många timmars spel i sommarvärmen var Jacquline starkare i finalen mot Vanessa Videll-Erzös från GLTK och segrade med siffrorna 6-1,6-2. 
Nyheter från våra grupper