SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Tennisklubb
Tennis

Välkommen till Åhus Tennisklubb!

Åhus Tennisklubb har en inomhusanläggning med 3 banor samt ett gym. Utomhusbanorna består av fyra nyanlagda banor på Täppet som ligger alldeles intill stranden och havet samt en grusbana på Äspet.  

 
Vill du boka bana och spela? Klicka då här
 
Vill du bli medlem i Åhus Tennisklubb? Klicka då här
Månadsbrev december juniorer
2023-11-21 08:41

Hej alla! 

 

Tiden går fort när man har roligt😃 Vi börjar närma oss slutet av denna termin. 

Träningen pågår som vanligt fram till fredagen 15/12. 

 

Väldigt roligt med så bra uppslutning på matchskolan, tillslut. Efter lite jagande och antal påminnelser har vi nu 3 rätt så stora grupper där vi en gång i månaden träffas och spelar lite matcher. 

-Bra för sammanhållningen. Tänker att det är en rolig grej att hänga tillsammans med sina tenniskompisar i hallen en helgkväll. 

-Vi lär oss att spela matcher. Går inte att få för mycket matcherfarenhet. Oavsett om man spelar sina första matcher eller numera är en ”rutinerad tävlingsspelare” är det bra med matchträning. 

-Vi normaliserar matcher mot klubbkompisar. Kommer hända titt som tätt på tävlingar, lika bra att vi lär oss. 

-En tränare är på plats vid varje tillfälle vilket gör att vi kan hjälpa till med tankar innan, under och efter matcher. 

-Grupp A och B kommer ha lite dubbelinslag. 

 

Lika roligt var det med 16 anmälda spelare i Karlskrona. Hoppas alla haft en rolig och lärorik helg. Vi tränare tycker det varit väldigt roligt att se er spela matcher.

 

Terminsavslutning. Söndagen den 17/12 har vi minitennisturnering i hallen. Detta är för samtliga spelare i juniorverksamheten. Från 6 år och äldre. Anmälan senast 12/12.

Skicka anmälan till kansli@ahustennis.com.

Kostar 80kr att vara med.

 

Tänk på att loven är vår bästa chans att träna extra. Tennis har man aldrig ledigt ifrån😃 Ta chansen att spela med kompisar, föräldrar eller tränare. 

 

Vi tänker anordna några organiserade träningsdagar 2-4/1. 14 år och yngre.

Tänker att vi samlar in intresseanmälningar fram till 25/12. Efter det skickar vi information om tider och grupper. 

 

Gällande vårens termin. 

Senast 22/12 vill vi ha in eventuella önskemål om ändringar i schemat. Ta bort/ lägga till dagar. 

Om vi inte hör något utgår vi från att ni är nöjda med de dagar ni haft. 

Vi presenterar nytt schema strax innan nyår. 

 

 

 

 

 

Förslag på tävlingar: 

Datum:

Aktivitet: 

Ålder: 

Sista anmälningsdag:

Övrigt: 

9/12

So Tour orange Ystad 

9 år och yngre 

2/12

För dig som inte riktigt är redo för grön boll. 

9/12

So tour röd Ystad 

8 år och yngre 

2/12

Första tävlingarna. Tränar med röd boll

10/12

So Tour grön Ystad 

12 år och yngre

3/12

För dig som tränar med grön boll. Kanontävling att spela om det är för tufft med ”vanliga” tävlingar 

10/12

So tour Röd- Orange- Grön 8-10-12 år Helsingborg 

12 år och yngre 

3/12

Läs👆🏻

8-22/12

Fair play cup

Alla åldrar 

24/11

Stor tävling med alla klasser. För dig som tävlar mycket är detta en bra tävling att spela. Notera att varje klass inte går över 14 dagar. 

27-31/12

Knutspelen Lund

Alla åldrar 

17/12

Bra tävling för alla 

26/12-7/1

SALK Open 

Upp till 16 år

27/11

En av Sveriges 4 största juniortävlingar. 

 

Anmälan görs här 👇🏻

 

https://svtf.tournamentsoftware.com/find?StartDate=2023-11-20&EndDate=2023-11-26&DateFilterType=0&PostalCode=29638&page=1

 

Mvh tränarna 

Kontantfri förening
2023-11-17 09:42

Hej,

Styrelsen har beslutat att från och med 20231201 är Åhus Tennisklubb en kontantfri förening. Vi kommer fortsättningsvis såklart att hantera betalningar av exempelvis medlemskap, bokningar av strötimmar och så vidare med swish eller via matchi.
 
Mvh
Styrelsen
Hej alla juniorer och föräldrar!
2023-11-15 10:07

 

Tack till alla er som besvarade enkäten/utvärderingen för Juniorträningen hösten 2023.

Vi har påbörjat en ny resa med ett nytt tränarteam som har ett nära samarbete med oss i Juniorkommittén. Tillsammans har vi gått igenom resultatet av enkäten och jobbar kontinuerligt med hur vi kan utveckla och förbättra juniorverksamheten.

Upplevelsen av det nya upplägget verkar vara positiv från både juniorer, tränare och föräldrar. 90% av de svarande svarade att de trivs mycket bra i sin träningsgrupp.
De få som inte trivs har kommenterat att de saknar sina kompisar och att det ibland är stora åldersspann. Det är svårt att komma ifrån i en liten tennisklubb. Samtidigt som alla vill ha den bästa sparringen vill de ha kul med sina kompisar. En svår ekvation att lösa. Tränarna gör så gott det kan för att tillmötesgå allas behov samtidigt som de arbetar med ett upplägg så att alla ska få möjlighet till så bra utveckling som möjligt.

 Utöver samarbetet med tränarna arbetar vi i Juniorkommittén på olika aktiviteter för att samla in pengar till juniorverksamheten samt roliga aktiviteter för juniorerna. Vi tar tacksamt emot alla förslag och engagemang från föräldrar.  Enkäten visar att många tycker att det är bra laganda, förbättrad gemenskap, bra energi och stämning. Detta är något vi vill jobba vidare på tillsammans med tränarna.

Några önskar mer personlig planering för tävlingsspelarna. Det är något tränarna jobbar på hela tiden tillsammans med spelarna. Det kommer att komma lite mer information om det här i tränarnas månadsbrev.

Det har efterfrågats mental träning både i enkäten och via juniorkommittén. Tränarna kommer att försöka få in det ytterligare och vi har diskuterat att även lägga till det under matchskolan. Sedan är den absolut bästa träningen att ut och tävla. Det är svårt att lära sig att ta förluster och bli mentalt starkare endast i teorin. Vi jobbar också på att skriva ihop lite tips och trix till de tävlande och föräldrar som kan underlätta vid matchspel.

Över lag mycket positiv feedback och starten på ett nytt bra upplägg för juniorverksamheten. Vi är tacksamma för all feedback och input från alla medlemmar så att vi tillsammans kan utveckla klubben och verksamheten.

 

Vänliga hälsningar,
Juniorkommittén

Informationsmöte för 60 +
2023-11-08 08:31

 

Tennis, gym o smörrebröd

Alla som uppnått vuxen ålder dvs 60+ är välkomna till vårt informationsmöte!

Onsdag den 22/11 kl. 18:00 i tennishallen

Vi informerar om hur roligt det är att spela tennis även när man närmar sig 80 år och vi välkomnar nya och gamla medlemmar, både kvinnor o män. Ta gärna med maka/make eller vän/granne.

Vi erbjuder gratis

  • Två timmar tennis för både nybörjare eller lite mer avancerade med tränare
  • En timmes instruktion i vårt gym med instruktör

På mötet berättar vi om möjlighet att delta i tennisgrupper med olika nivåer från nybörjare till lite mer avancerade och få hjälp med ett individuellt träningsprogram i gymmet.

Vi vill också skapa lite klubbkänsla så ett smörrebröd och en öl eller ett glas vin ramar in kvällen allt till ett självkostnadspris av 50 kronor. Givetvis finns alkoholfritt alternativ.

Anmäl dig senast den 16/11 till Klubbens kansli tel. 044–240141 (förmiddagar) eller via mail till

kansli@ahustennis.com

Har du några frågor ring till Håkan tel. 070-3956154 eller Hans 070-6437164

Välkomna!

Klubbens senior advisers

Uppdatering från Matchi, betalning med Juniorkort/Förmiddagskort
2023-11-07 09:28

Matchi har nyligen uppdaterat sitt betalflöde, numer behöver man klicka in ett steg längre för att välja sitt betalsätt. När medlemmen har klickat på bokningen får man upp bokningsrutan och förr valde man betalsätt där men nu står det bara "onlinebetalning" istället. Klickar man på "nästa" så kommer man in i checkouten där man kan välja sitt betalsätt. 
Det kommer alltid stå ett pris för bokningen, det gjorde det även innan ändringen, men väljer man sitt värdekort/klippkort/Förmiddagskort/Juniorkort så debiteras det från klippkortet. 

 

Med vänliga hälsningar/

Anna

Team MATCHi
Nyheter från våra grupper