SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Tennisklubb
Tennis

Välkommen till Åhus Tennisklubb!

Åhus Tennisklubb har en inomhusanläggning med 3 banor samt ett gym. Utomhusbanorna består av fyra nyanlagda banor på Täppet som ligger alldeles intill stranden och havet samt en grusbana på Äspet.  

 
Vill du boka bana och spela? Klicka då här
 
Vill du bli medlem i Åhus Tennisklubb? Klicka då här
Vuxenkurs för nybörjare
2024-02-16 10:09

Nu startar vi upp en vuxenkurs för nybörjare med start den 29/2. Kursen är på torsdagar kl.20.00 och det blir 7 tillfällen. Kursen kostar 850 kr.

Max deltagare 6 st.

 

Välkommen med din anmälan till: kansli@ahustennis.com 

Åhus Indoor Open
2024-02-16 09:10

TÄVLING FÖR DIG MELLAN 10-14 ÅR

Välkommen till Åhus Indoor Open som arrangeras 7–10 Mars

Vi spelar så många klasser som möjligt för åldrar mellan 10 och 14 år.

Om det finns plats så spelas så många klasser som möjligt som poolspel.                   

De yngsta spelarna spelar på lördag och söndag.
Caféet är öppet, parkering utanför hallen, det finns en mysig lounge med utsikt över 3 banor och sittplatser vid respektive bana.

Det hade varit kul om så många som möjligt från klubben anmäler sig! Ta med er familj och vänner

att komma och titta som publik.

Anmäl dig direkt idag på Svenska Tennisförbundets hemsida.

Skanna gärna QR koden nedan.


Vi ses i Åhus !
Fredrik Rönnberg, Tävlingsledare
Vid frågor maila: fronnberg@gmail.com

 

Åhus egna Filip Bergevi representerar Sverige i Davis Cup
2024-02-02 17:04
En ung Filip Bergevi i Åhus Tennishall

I helgen ställs Sverige mot Brasilien på arenan i Helsingborg under Davis Cup kvalet. Sveriges uppställning innehåller de fem bästa spelarna i landet och vår egen Filip Bergevi är med. I världens fjärde populäraste sport känner vi oss som klubb stolta och glada över Filips framgångar och representation av Åhus tennisklubb på globala arenan.

 

Filip, liksom många andra barn i Åhus, fick sin första chans på tennisbanan i tidig ålder. Coach Uffe hämtade både Filip och andra barn från skolan på cykelsadeln och vallade in till minitennisen. Snabbt såg man en tennistalang utvecklas med slipad teknik på både forehand, backhand och serve efter Uffes eviga tjatande (tack Uffe). Någon enstaka lektion i veckan gick på sikt upp till en daglig tennisträningsrutin på Åhus tennisbanor för Filip.

 

”VI SOM KLUBB ÄR STOLTA ÖVER FILIP. INTE BARA SOM TENNIS-TALANG FRÅN ÅHUS, UTAN ÄVEN DEN ÖDMJUKA OCH TREVLIGA PERSONEN SOM TRÄNADE I VÅR HALL I SÅ MÅNGA ÅR”, säger Ulf Samuelsson. 

 

Vi som spelade tillsammans med Filip i ungdomen minns en hårt tränande atlet som var otroligt ödmjuk och snäll. Här var en spelare som gav allt på sina 90 minuter på banan, måndag till fredag, men som även ringde dig på helgerna för att lira mer (även om du var mycket sämre än honom). Filip hade ofta frukt eller mackor som han bjöd på kring vattenpauserna och snackade ofta om den senaste Harry Potter boken han fått fatt i. Böckerna var ibland så stora att dom knappt fick plats i den propp-fyllda träningsväskan. Han var helt enkelt en frisk fläkt i hallen och en fin vän.

 

Sedan 12 år gammal höll Filip en stadig topp fem placering i rankinglistorna och representerade Sverige i flera landslagsmatcher. Ute på tävlingarna i Sveriges ungdomstennis var han även där omtyckt. Trots sin ålder och den stenhårda konkurrensen bland topp-spelarna visade Filip stort idrottsmannaskap på banan (vilket inte är vanligt i tennisvärlden. Tro mig). Han var en så klart en riktig ”fighter” men en ärlig idrottsman. De stora meriterna är många. Flera SM medaljer i singel, dubbel, Kalle-Anka kupp, Båstad m.m.

 

Framgångarna på junior-arenan gav ett tennis-scholarship till University och California, Berkeley - ett av USA främsta universitet och idrottsskolor. Filip spelade där i samma lag som sin nuvarande Davis Cup lagkamrat Andre Göransson (Höllviken) och hade en framgångsrik college-karriär som ledde till en ”All-american” i dubbel (guld i amerikanska mästerskapen). Vi Åhusspelare som samtidigt befann oss på college under dessa år minns hur man kunde skryta om att man minsann kände Filip Bergevi, den blonde dubbel-talangen på Berkeley.

 

Efter fyra framgångsrika år på college tog Filip sig an den globala proffsarenan. Livet som proffsspelare är tufft, ensamt och dyrt. Men med stöttande familj och sponsorer i ryggen har Filip lyckats klättra på rankinglistorna, nu plats 152 i världen i dubbel. Sedan 2019 har Filip skapat över 10 ITF Futures titlar och en ATP challenger titel senast 2023. Dessutom ett svensk lag SM guld. Men den största framgången och äran i Filips karriär kan nog räknas till det som händer i morgon: Representation i Sveriges Davis Cup lag på hemmaplan Skåne.

 

Vi som klubb är stolta över Filip Bergevi. Inte bara som tennis-talang från Åhus utan även den ödmjuka och trevliga personen som tränade i vår hall i så många år. Filip för oss är ett exakt bevis på de orden som står på väggen i vårt gym idag ”Consistency is what transforms average en Åhusbo into excellense”. Så med det sagt: Ungdomar, stick i väg och lira mer tennis med varandra!

 

/Frida Jansåker träningskompis med Filip 

samt Åhus Tennisklubb 

Månadsuppdatering januari/februari
2024-01-22 11:39

 

 

Aktiviteter och förslag på tävlingar februari:

Datum:

Aktivitet: 

Ålder: 

Sista anmälningsdag:

Övrigt:

4/2

SO Tour grön Karlskrona

12 år och yngre

31/1

Bra tävling för spelare som tränar med grön boll

8-11/2

Poolspelstävling Ängelholm

11, 13 och 15 års-klass

28/1

Bra tävling att spela för alla tävlingsvana. Poolspel är alltid bra

10-11/2

Träningsdagar Åhus

7-10 år (kommer inbjudan till aktuella spelare) 

8/2

Träning 9-11 lördag och söndag. 

9-11/2

Matchskola

   

Matchskolehelg för alla tre grupper

20-22/2

Träningsdagar sportlov

Alla spelare i juniorverksamheten 

15/2

Träningsdagar likt vi hade på jullovet. 

Banor bokade 12-16 tis- tor.

21-25/2

Sportlovstävling Fair Play Malmö

10, 12, 14 och 16 års-klass

12/2

Stor tävling med många anmälda. 

24/2

SO Tour orange Åkarp- Burlöv

9 år och yngre

18/2

Spelas med orange boll

24/2

SO Tour Grön Åkarp- Burlöv

12 år och yngre

18/2

Spelas med grön boll

         
         

 

 

 

Vi hade tre träningsdagar 2-4/1 som vi tyckte var väldigt lyckade. Det var ett läger för både yngre spelare i tennisskolan och spelare i utvecklingsgrupperna. Vi tror mycket på sådana dagar och kommer definitivt att fortsätta med det.

 

Vi kommer ha en träningshelg 10-11/2 för tennisskolespelare och några spelare från utvecklingsgruppen. Inbjudan kommer under denna veckan.

20-22/2 (sportlovet)  kommer vi också ha några träningsdagar. Detta riktar sig till alla spelare i juniorverksamheten. Mer info kommer.

 

Nytt för denna terminen är att vi infört ett ytterligare fyspass på torsdagar 16-16.45. Tanken med det passet är att erbjuda ytterligare en möjlighet till fysträning. Vi tänker att måndag och onsdag kanske inte passar alla och att man då kan träna torsdag istället. Vi har haft väldigt bra uppslutning måndagar och onsdagar, vilket glädjer oss.

Vidare har vi varit 1 + 0 första två veckorna på torsdagen vilket såklart gör att det är ohållbart att fortsätta. Vi ger det ett försök till nästa vecka. Är det inte intressant då heller så tar vi bort det.

Vet att det krockar med en ganska stor tennisgrupp på torsdagar. Passet är öppet för alla spelare, oavsett ålder.

 

Kul att se så många spelare fightas i Kristianstads-tävlingen under helgen. Många som visar framfötterna och brinner för tennis vilket gör oss väldigt glada. På annat håll, närmare bestämt i Svedala och Lund, har vårt 18 års-lag vunnit bägge sina matcher i Juniorcupen.

Juniorcupen är en nationell serie för alla klubbar i landet. Vi avslutar kvalet hemma på söndag 28/1 kl 12.00 mot Lomma Bjärred för dem som är sugna på att kolla. Vinst där och vi är klara för huvudrundan.

Laget är ett klubbmixat lag Åhus tk/ Wä TK.

Laget består av Viktor, Valter, Carl, Alfons, David, Theodor och Oskar.

 

Vi har ett nytt rekord på julgransinslamlingen!!! I runda slängar 40000kr insamlade som kommer gå tillbaka till juniorerna.

Stort tack för hjälpen 🙏

 

Avslutningsvis får ni gärna följa oss på instagram @ahustennis1935 för nyheter och information om saker som händer i klubben.

 

 

 

 

 

 

Top Spin
2024-01-22 08:18

Vill du lära dig spela tennis?

Har du testat på tennis och tyckte det var kul, eller verkar det roligt och du vill prova på så kanske en ny grupp som kallas topspin är något för dig. Där tränar vi in tennisens teknik för alla slag och har kul under tiden. Topspin tränar på lördagar kl. 10-11 i tennishallen. Gruppen riktar in sig på barn och ungdomar i åldrarna 9–13. Vi börjar lördagen den 2 mars och tränar 10 gr.

Välkommen att maila tennisklubben på kansli@ahustennis.com eller ring Tränare Mattias Emilsson på 0734-23 38 70.

 

 

Nyheter från våra grupper