SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Tennisklubb
Tennis

Välkommen till Åhus Tennisklubb!
Åhus Tennisklubb har en inomhusanläggning med 3 banor samt ett gym. Utomhusbanorna består av 4 grusbanor som ligger alldeles intill stranden och havet på Täppet och en nylagd grusbana på Äspet.  

Vill du boka bana och spela? Klicka då här

Vill du bli medlem i Åhus Tennisklubb? Klicka då här
Inför Åhus Outdoor Open 11-19/6
2022-05-21 14:32
Förra sommarens finalpar i damklassen, segrare Ida Johansson med runner-up Tove Kraft

Just nu pågår hektisk planering inför sommarens stora tävlingar på Täppetbanorna. Från lördagen den 11:e juni till och med torsdag 16/6 är det juniorklasser som spelas. Det finns klasser i åldrarna 10, 12, 14, 16 år men också Herr och damklass. Anmälan gör du Tennis Online innan den 30:e maj. 

 

Fredag, lördag och söndag 17-19/6 arrangerar vi Sommartour för Herr och Dam. 

 

I år är Sommartour Åhus Outdoor Open är också en del av den internationella tennistouren WTP. Gå till 

https://wtptennis.net/ för att registrera dig som spelare och se mer information om vilka andra internationella tävlingar som ingår i WTP. 
 
In English: 
The Summer tour Åhus Outdoor Open is also a part of the international tennis tour WTP. Learn more at 
https://wtptennis.net/ to register and see which other tournaments is available in WTP. 
 
Under dessa dagar är alla banor bokade för tävlingsspel. Våra medlemmar och tennisspelande sommargäster hänvisas under dessa dagar till Äspetbanan som är bokningsbar. 
 
Tävlingsledningen välkomnar publik, medlemmar till Täppet för att njuta av bra tennis och kanske ta en fika i cafét. 
Vuxenkurs i sommar
2022-05-04 13:30

Vuxenkurs i sommar

 

6 tillfällen, måndagar och torsdagskvällar mellan klockan 18-21 beroende på nivå. Datumen som gäller är: 11/7,14/7,18/7,21/7,25/7 och den 28/7. Anmälan görs på hemsidan. Klicka på Aktivitet och sen på bokningsystemet.

 

Uffe 

Kurs HLR
2022-04-21 09:47

Kurs HLR

Svenska Röda Korset får varje år medel från Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) för att hålla kostnadsfria kurser för allmänheten i hjärt- och lungräddning. Åhus tennisklubb har tillsammans med Christianstad segelsällskap bokat en sådan kurs och bjuder in intresserade medlemmar i båda klubbarna. 

Plats: Segelsällskapets klubbhus i Äspet, Åvägen

Datum: Torsdagen den 19 maj

Tid: Antingen kl. 08:00-11:15 eller 12:00-15:15

Anmälan görs snarast till Kalle Petersson: karlerik.petersson@gmail.com

Junior
Sommarens bästa träningsläger för juniorer - Prince Camp
2022-04-04 20:24, Junior

Prince Camp arrangeras mellan den 27:e juni till och med den 30:e juni. Vi samlas vid tennishallen på Sandvaktargatan 3 i Åhus klockan 8.00 på måndag den 27/6. Vi kommer dra igång träningen direkt så se till att du har ätit frukost innan. 

 

Äntligen kan vi planera lägret med övernattning efter att restriktioner har släppt. Det betyder att vi kan spendera fler timmar tillsammans och kunna göra roliga saker ihop också på kvällarna. Vi kommer att servera frukost, lunch och mellanmål varje dag mellan träningspassen. På kvällarna äter vi middag tillsammans i samband med olika aktiviteter. Lägret passar alla tennisjuniorer men barnet bör klara av att sova borta utan sina föräldrar. Rekommenderad ålder 11-15 år. Övernattning sker i tennishallen så ta med egen madrass och sängkläder att sova i. Varje natt kommer minst två ledare att finnas i tennishallen.  

 

Träningspassen blir inplanerade mellan 9-12 och 15-17. Vi varvar grustennis med fys som vi brukar. Träningen kommer bli nivåanpassad så du kommer träna med kompisar med ungefär din spelstyrka. Deltagarna kommer att cykla med ledare till och från grusbanorna och tennishallen. Ta alltså med er egen cykel om ni har. Har ni ej möjlighet till det så kommer vi att hyra cykel till er. 

 

Sista dagen på lägret avslutar vi med matchspel och annat kul. Lägret slutar klockan 18.00 på torsdag 30/6 i tennishallen på Sandvaktargatan.  

 

Det kommer bli mycket träningsövningar på vårt grus, en del matchspel varvat med fyspass med fystränare. 

 

Vårt tränarteam leds som tidigare år av Ulf Samuelsson som huvudtränare i Åhus Tennisklubb. Övriga i tränarstaben är Fredrik Månsson ny tränare från Estess Academy i Österrike samt juniortränarna Henry Rönnberg, Edvard Larsson, Hanna Steen och Marius Gyllerup.  

 

Kostnaden för Prince Camp är 3 250 kronor. Ni kommer att få en faktura för träningsavgiften till er email som ni anger vid anmälan. Anmäl via bokningssystemet 


Välkommen! Anmäl dig direkt! 

/Åhus Tennisklubb, Juniorkommittén

Telefonnr: till tränarna Ulf Samuelsson 0733 64 55 38
Kontakt Juniorkommittén: Fredrik Rönnberg fronnberg@gmail.com 

Tävling i helgen
2022-03-25 04:26
Tävling i helgen
 
Som tidigare informerats om genomförs vår inomhustävling  24 – 27 mars, vilket vi är fantastiskt glada för. Vi hoppas på en tennisfest för våra ungdomar. 
 
Påminnelse till er som har abonnemang/stående bokningar och som blir påverkade av detta (gäller kvällarna torsdag och fredag, samt lördag och söndag). I dialog med kansliet löser vi bokade tider, antingen med återbetalning av förbetalda abonnemang alternativt bokning av tider vid annat tillfälle.
 
Styrelsen Åhus tennisklubb 
Nyheter från våra grupper