SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Tennisklubb
Tennis

Välkommen till Åhus Tennisklubb!
Åhus Tennisklubb har en inomhusanläggning med 3 banor samt ett gym. Utomhusbanorna består av 4 grusbanor som ligger alldeles intill stranden och havet på Täppet och en nylagd grusbana på Äspet.  

Vill du boka bana och spela? Klicka då här

Vill du bli medlem i Åhus Tennisklubb? Klicka då här
Julmarknad Åhus 5/12
2021-12-01 12:24

Kom till Lions julmarknad på torget i Åhus den 5/12 mellan 13-18. Åhus TK säljer lotter med fin-fina priser från medlemmar och sponsorer. 

 

Vi vill passa på att tacka alla som har bidragit med priser till lotteriet:

 

Wilson konsult

Äspets rökeri

IP System 

IA el

Purac

Möbelateljén i Åhus

Ulf Samuelsson tennis 

Åhus TK

Vinst i Pirres pokal! Grattis Valter!
2021-11-20 20:04
Åhus Tennisklubb var genom Valter Larsson representerad i Team Syd, som vann Pirres Pokal-finalen i Kungliga tennishallen under ATP-tävlingen Stockholm Open förra helgen. Valter vann med klassisk Åhus-skolning en viktig dubbel genom många starka crossdueller och fina händer vid nätet. Den stora utmaningen var kanske ändå att hålla huvudet kallt på en större arena än vanligt och i ett avgörande läge för lagmatchen. Även den biten visade det sig att han fått med sig från många tuffa, fokuserade träningar hemma i Åhushallen, och Valter klarade också av prisutdelningen på centrecourt - han skakade hand med nästan alla prisutdelare. 
 
Lagtävlingarna Pirres Pokal och Sofias Cup är svensk tennis egna ”mini-Davis Cup” och ”mini-Billie Jean King Cup” för pojkar och flickor 14 år. Före finalen vann Team Syd kvalspelet i Norrköping i september. Det var Stockholm som besegrades i finalen. Åhus har stolta traditioner i de prestigefulla tävlingarna, där sex spelare från Tennis Syd tas ut, och vi hoppas få med nya spelare snart igen. 
 
Stort grattis Valter!
 
 
Kropp och knopp
2021-11-19 09:04

Kropp och knopp

Tennis som sport är nyttig på många plan - ger bland annat styrka, rörlighet och ökad koordinationsförmåga.
En sport som dessutom går att utöva långt upp i åren.


Kroppen får då sitt!    Men hur är det med knoppen?
Vad finns för att på motsvarande sätt stimulera hjärnan?
Att spela bridge har visat sig ha mycket positiv påverkan på vår förmåga att minnas, tänka logiskt och strategiskt. Det är också vetenskapligt bevisat att det ger en påtagligt minskad (runt 30 %) risk att utveckla demens.


Åhus Bridgeklubb med  ca 170 medlemmar, bjuder in till spel under trevliga former vid ett antal tillfällen varje vecka året runt.


Eller varför inte en anmälan till grundkurs i Bridge med planerad start den 11 januari 2022 och som pågår under vintern/våren varje tisdag. Bridge kan du sedan spela i tävlingsform eller som ”hemmabridge” med vänner och god mat!


Om du är intresserad; gå in på presentationen av Åhus Bridgeklubb på https://ahussweden.se/medlemmar/ahus-bridge/ eller Åhus Bridgeklubbs hemsida  https://www.svenskbridge.se/%C3%A5hus-bk

 

Har du frågor eller vill anmäla till grundkursen kontakta Rune Veneke tel  070-676 69 11 eller rveneke@gmail.com

Sponsra gärna juniorerna!
2021-11-14 15:01

Stöd Åhus TKs juniorer!

 

Åhus TK ska sälja lotter på Lions julmarknad den 5 december för att dra in pengar till juniorerna. Vi behöver nu priser att lotta ut! Kan du eller ditt företag ställa upp med ett pris? Det kan vara en sak eller en upplevelse. Äspets rökeri ställer t ex upp med en rökt ål, och det är väl både en sak och en upplevelse! Samma sak gäller väl för en gratis tennisträning med Åhus TKs tränare Uffe Samuelsson! Vi är oerhört tacksamma för att ni ställer upp för klubben.

 

Vi är även på jakt efter priser till barnens julavslutning den 12 december. Det kan vara vattenflaskor, tennisbollar eller andra enklare priser till barn i alla åldrar. Stort tack säger vi. 

 

Kontakta Anders Elmevik, Åhus TKs Juniorkommitté, 0725-975994, elmevik@gmail.com för mer information.

 

//Juniorkommitten Åhus TK

Rapport från styrelsemöte 8/11
2021-11-09 09:48

Aktuellt i Åhus tennisklubb – information från styrelsemöte 8 november

 

Nu har vi gått in i novembermörkret och vi konstaterar att innesäsongen fortsätter full av aktiviteter. Vikten av att hålla igång med fysiskt aktivitet blir ännu mer påtaglig när soltimmarna blir färre. Veckorna går snabbt trots allt och planeringen är i full gång för höstavslutning. 

  • Julavslutning för juniorer genomförs i hallen på förmiddagen den 12/12. 
  • På julsöndagen den 5/12 som anordnas av Lions har juniorkommittén en tombola med lotter. 
  • Juniorkommittén planerar också för julgransinsamling som tidigare år i början av januari – mer nogsam information kommer. Nyhet för denna insamlingsmanöver är att vi gärna tar emot pantburkar/-flaskor som kan ha hopat sig över jul- och nyårshelger.

 

Processen kring omläggning av grusbanorna på Täppet fortsätter enligt plan. En kommitté är nu bildad – som tidigare informerats så är det Roger och Bjarne från styrelsen och nu ingår även Evert Augustsson, Anders Andersson och André Danielsson. 

 

Vad gäller ekonomin i övrigt så konstaterar styrelsen i uppföljning att prognosen för året är en budget i balans, med ett försiktigt överskott. 

 

Vänligen

Styrelsen i Åhus tennisklubb

Nyheter från våra grupper