SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Tennisklubb
Tennis

Välkommen till Åhus Tennisklubb!
Åhus Tennisklubb har en inomhusanläggning med 3 banor samt ett gym. Utomhusbanorna består av 4 grusbanor som ligger alldeles intill stranden och havet på Täppet och en nylagd grusbana på Äspet.  

Vill du boka bana och spela? Klicka då här

Vill du bli medlem i Åhus Tennisklubb? Klicka då här
Karlskrona 18/11-20/11
2022-11-24 09:04

Tack till er alla som tävlade i helgen. Ni gjorde det riktigt bra. För flera av er så var det första tävlingen och ni löste det galant. Hoppas ni tyckte det var kul!

Tack också till alla föräldrar som var med och hjälpte till med logistiken. Vi hade också en jättetrevlig lördagkväll.

 

Tennishälsningar

 

Uffe

Morgonpasset
2022-10-26 17:35
Morgonpigga spelare!

En bild från morgonpasset föregående vecka. Vilken imponerande grupp!

Aktuellt i Åhus tennisklubb, samt information från styrelsemöte 17 oktober
2022-10-26 06:07

Aktuellt i Åhus tennisklubb, samt information från styrelsemöte 17 oktober

 

Nu har i praktiken halva höstsäsongen gått och aktiviteten i tennishallen är stor. 

 • Juniorträning och våra 6 seriespelande lag är i full gång (ett antal matcher är spelade – både hemma i hallen och på bortaplan).
 • Top Spin, Föräldrar/barn-träning och Vuxenträning är i gång på lördagar med flera deltagare än tidigare
 • Alla gruppspel på förmiddagar och kvällar är igång (gruppspel Roger har exempelvis fler deltagare än tidigare)
 • Statistik från bokningssystemet Matchi visar att beläggningen/bokningar under perioden 1 september till 16 oktober på banorna är något högre än föregående period förra året (en liten indikator om aktiviteten)

 

Processen kring omläggning av grusbanorna på Täppet går in i slutskedet och banorna ska vara klara för ”vintervila” inom en vecka eller två. Entreprenören kommer sedan tillbaka till våren för att lägga linjerna. Den ekonomiska kalkylen håller med marginal, tack vare många timmars ideellt förarbete och bidrag från Sparbanksstiftelsen, Kristianstads kommun och Lions. Den summa som styrelsen planerade att uppta lån i banken har nu kunnat minskas betydligt.

 

Styrelsen hade möte förra veckan och då diskuterades bland annat:

 

 • Fortsatt samtal kring frågeställning om kriterier för ideellt arbete i klubben och hur man kan stimulera och uppmuntra därtill.
 • Ekonomin i klubben – på det stora hela ser resultatet bra ut. Intäkterna i år har ökat totalt jämfört med motsvarande period 2021. Sponsorintäkterna är fortfarande en utmaning – klubben behöver en mer långsiktig plan för sponsorarbetet. Abonnemang, gruppspel, kort-intäkter och medlemsavgifter fortsatt bra. Det blir sannolikt ett överskott för året totalt sett om inget oförutsett inträffar och kassan är stabil.
 • Nästa större investeringsprojekt (2023) blir sannolikt investering med solceller på taket i hallen. Arbete med att ta in offerter pågår. Ansökan om bidrag är lämnad till kommen. Driftkostnaderna för el har inte ökat nämnvärt, då vi har ett fast elpris tom slutet av 2023.
 • Juniorträningen – nu och framgent.Slutligen hoppas styrelsen på en fantastisk fortsättning på höstsäsongen för alla medlemmar!

 

Varma hösthälsningar

Styrelsen i Åhus tennisklubb

Tenniskurs för vuxna hösten 2022
2022-09-23 09:32

Nu är det dags för vuxenträning igen. Vi kommer att träna lördagar mellan 15.00-17.00. Kursen består av 5 tillfällen med 1 timme per tillfälle och träningsgrupp. Välj spelnivå då tanken är att ni delas upp i två grupper: ”Nybörjare” eller ”Fortsättare”

 

Datum för kursen är:

8/10, 15/10, 22/10, 29/10 och 5/11

 

Efter detta kommer det att finnas möjlighet till två uppsamlingstillfällen, så allt som allt kan ni få 7 pass (preliminära datum för dessa tillfällen 12/11 och 19/11).

 

Tränaransvariga är vår duktiga unga tränarduo Edvard Larsson och Henry Rönnberg som garanterar att ni kommer att få bra ”genomkörare”.

 

Kursavgift: 700:- kr/person (innefattar banhyra och kostnad för tränare)

 

Välkommen med Er anmälan via länk: https://sportadmin.se/book/?F=537ef088-585f-4d2c-bfb4-1e7889bba558 (Nybörjare) eller https://sportadmin.se/book/?F=537ef088-585f-4d2c-bfb4-1e7889bba558 (Fortsättningsnivå)

 

 

 

Anmälan senast 3/10

 

OBS! Anmälan är bindande.

Vid eventuella frågor kontakta Gabriella på kansliet

Varmt välkomna!

Åhus Tennisklubb

Aktuellt i Åhus tennisklubb, samt information från styrelsemöte 29 augusti
2022-09-01 16:58

Aktuellt i Åhus tennisklubb, samt information från styrelsemöte 29 augusti

 

Nu drar inomhussäsongen igång med bland annat ordinarie juniorträning från och med nästa vecka. En del av er har redan börjat så smått med att spela inomhus och förra lördagen den 20/8 genomfördes Tennisens dag med ett antal nya och nyfikna potentiella tennisentusiaster. 

 

Verksamheten kommer att fortsätta med många av de aktiviteter som vi har genomfört tidigare med positivt utfall, såsom ett antal olika gruppspel på förmiddagar och kvällar, Top Spin och träning med föräldrar/barn på lördagar, seriespel mm. Vår gemensamma ambition är att alla som vill ska kunna spela tennis och att det ska kunna ske med goda förutsättningar. 

 

Processen kring omläggning av grusbanorna på Täppet är i full gång och fortsätter enligt tidigare presenterad plan. Förarbetet med att ta bort grus/ytlager, plocka ner nät/vindskydd och gjuta mursockel mellan bana 3 och 4 (förberedelser för nytt staket) har genomförts med gemensamma och ideella krafter, vilket vi är fantastiskt glada och tacksamma för. LawnIt påbörjar sitt arbete idag den 1 september med anläggning av de nya banorna och kommer att hålla på med det under september månad. Det är hur kul som helst när planen övergår i handling, även om det finns en viss anspänning i en så här pass stor manöver för vår förening.

 

Styrelsen hade sitt första möte inför ”höstterminen” den 29 augusti och då diskuterades bland annat:

 

 • Frågeställning kring kriterier för ideellt arbete i klubben och hur man kan stimulera och uppmuntra därtill.
 • Ekonomin i klubben – uppföljningen efter sommaren indikerar att vi övergripande har en budget i balans, men att vissa poster har mindre minus och att andra går lite bättre än planerat. Bedömningen totalt är att vi går mot ett bokslut för året med ett mindre överskott.
 • En av posterna som diskuterades särskilt under ekonomipunkten handlade om hur arbetet med/hanteringen av sponsorer samt bidrag kan utvecklas och bli bättre. Klubben har en utmaning gällande denna fråga.

 

Slutligen hoppas styrelsen på en fantastisk inomhussäsong för alla medlemmar!

 

Tidiga hösthälsningar

Styrelsen i Åhus tennisklubb

Nyheter från våra grupper