SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Tennisklubb
Tennis

Välkommen till Åhus Tennisklubb!
Åhus Tennisklubb har en inomhusanläggning med 3 banor samt ett gym. Utomhusbanorna består av 4 grusbanor som ligger alldeles intill stranden och havet på Täppet och en nylagd grusbana på Äspet.  

Vill du boka bana och spela? Klicka då här

Vill du bli medlem i Åhus Tennisklubb? Klicka då här
Aktuellt i Åhus TK
2021-10-13 19:54

Aktuellt i Åhus tennisklubb – information från styrelsemöte 11 oktober

 

Nu har vi gått in i oktober och innesäsongen är i full gång, med träningsgrupper och aktiviteter av olika slag. Under helgen som gick genomfördes, förutom de regelbundna träningsgrupperna, två seriematcher, där herrlaget vann mot Ystad på lördagen med 3-1 och spelade oavgjort på söndagen 2-2 mot Höllviken. Bra jobbat! Det är fantastiskt roligt när det under samma helg pågår träningsaktiviteter för barn och föräldrar, gruppspel av olika slag, enskilda bokningstimmar samt seriespel för vårt herrlag. Då känns det som att vi lever upp till våra stadgar om att vara en förening för alla.

 

Styrelsen hade möte den 11 oktober och beslutade att förlänga tidigare beslut om möjligheterna att byta om i omklädningsrummen. Styrelsen konstaterar att pandemin fortfarande är ett faktum och nedan begränsningar gäller året ut:

 

 • Max två personer åt gången i varje omklädningsrum
 • Snabb dusch/omklädning (inget ”häng” efter/innan träning) – max 10 minuter

 

När det gäller fika-möjligheter på våning två i hallen så gäller fortsatt max 10 personer samtidigt – även detta gäller året ut (glöm inte att plocka undan efter er när ni fikat).

 

Ärendet om processen kring omläggning av grusbanorna på Täppet är fortsatt på agendan. Styrelsen har utsett två styrelsemedlemmar (Roger Nilsson och Bjarne Olsson) att leda en arbetsgrupp för att hantera vidare process. De kommer att knyta lite olika personer till gruppen för det fortsatta arbetet. Planen är att förberedelser görs under vår och sommar inför genomförande hösten 2022. 

 

Styrelsens bedömning är att klubbens ekonomi är stabil nog att klara denna investering, men för att minska anspänningen på budgeten har styrelsen bett våra seniora rådgivare om hjälp att söka bidrag hos olika aktörer. En bidragsansökan är redan inlämnad till kommunen. Med den samlade kompetensen och erfarenheter som finns i denna grupp, så finns förutsättningar för/förhoppningar om  att vissa intäkter ska kunna säkras. Förutom detta och att styrelsen själv funderar, så tar vi gärna emot alla kloka idéer om sponsorer, bidrag, aktiviteter eller dylikt som kan ge riktade intäkter till projektet. 

 

Vad gäller ekonomin i övrigt så konstaterar styrelsen i uppföljning att prognosen för året är en budget i balans, med ett försiktigt överskott. 

 

Vänligen

Styrelsen i Åhus tennisklubb

Tenniskurs för vuxna
2021-09-17 12:14
Uffe

Tenniskurs för vuxna hösten 2021


Nu är det dags för vuxenträning igen.  Vi kommer att träna lördagar mellan 15.00-17.00 vid 5 träningstillfällen:

2/10, 9/10, 16/10, 13/11  och 20/11.

Efter detta kommer det att finnas möjlighet till två uppsamlingstillfällen, så allt som allt kan ni få 7 pass.

Träningen startar 2/10(v. 39) och slutar 20/11(v.46)

Varje grupp tränar en timme. 


Kursavgift: 600:- kr/person. 

Kursen består av 5 tillfällen/1 timme per tillfälle.

Välkommen med Er anmälan till:kansli@ahustennis.com. eller via vår hemsida ahustennis.com 

Anmälan senast 29/9

Ange spelnivå då ni kommer delas upp i två grupper: Aldrig spelat eller spelat tidigare

OBS! Anmälan är bindande.
Tränaransvarig är Ulf Samuelsson.
Tel vid ev. frågor: Uffe 0733-645538
Vänliga hälsningar

Uffe

Aktuellt i Åhus tennisklubb – information från styrelsemöte
2021-09-08 19:05

Nu har vi gått in i september och kan summera en framgångsrik sommarsäsong med mycket spel och aktiviteter på våra utebanor i Täppet och i Äspet, trots en pågående pandemi. Bland annat kan nämnas: 

 

 • Två tävlingar, både för juniorer i juni och seniorer i augusti.
 • Prince Camp för juniorer i juni
 • Flera lag i seriespel under sommaren
 • Tre veckor med tenniskurser för barn/ungdomar
 • Veckovisa föräldrar-barn träningar
 • Flera av gruppspelen har fortsatt över sommaren
 • Väldigt mycket uthyrning av ”strötimmar”, framför allt under juni och juli

 

Månadsskiftet Augusti/September är ju också tiden för övergång till inomhussäsong. Ordinarie juniorträningar inomhus har kommit igång, liksom alla olika gruppspel/abonnemang på förmiddagar och kvällar. Vi ser således fram emot en inomhussäsong som är lika lyckad och fylld med tennisspelande entusiaster som under sommaren.

 

Styrelsen hade sitt första ”höstterminsmöte” den 6 september och förutom en del praktisk planering kring ban-tider och logistik så avhandlades punkten om fortsatt hantering gällande inskränkningar med anledning av pandemin. Vi har ju haft begränsningar gällande omklädningsrummen och fika-möjligheterna på andra våningen i hallen. Styrelsen beslutade att öppna upp möjligheterna att byta om i omklädningsrummen från och med måndag den 13 september. Dock med följande begränsningar:

 

 • Max två personer åt gången i varje omklädningsrum
 • Snabb dusch/omklädning (inget ”häng” efter/innan träning) – max 10 minuter

 

När det gäller fika-möjligheter på våning två i hallen så gäller max 10 personer samtidigt.

 

Mycket av restriktionerna nationellt har ju lyfts, men styrelsen konstaterar att pandemin fortfarande är ett faktum och att smittspridning, inte minst bland ungdomar/unga vuxna, fortfarande fortsätter. Om de kriterier som styrelsen formulerat inte åtföljs och fungerar eller om smittläget markant förändras så kan styrelsen komma att omvärdera sitt ställningstagande.

 

Ett annat ärende som var på agendan är fortsatt process kring omläggning av grusbanorna på Täppet. Även om vi har fått mycket positiv återkoppling på banornas skick och skötsel under sommaren, så kräver dessa gamla banor alltmer insatser för varje år som går. Styrelsens ambition är att kunna genomföra omläggningen under hösten 2022, men det är mycket som ska gå i lås innan dess. Styrelsen planerar att bjuda in alla medlemmar till någon form av dialogmöte, då detta skulle vara den största insatsen (arbetsinsats och ekonomiskt) i våra anläggningar i modern tid.

 

Vad gäller ekonomin i övrigt så konstaterar styrelsen i uppföljning att prognosen för året är en budget i balans, med ett försiktigt överskott. 

 

Vänligen

Styrelsen i Åhus tennisklubb

Åhus TK har sorg
2021-09-06 15:24

Till minne av en sann tennisvän

Det var med stor sorg vi nåddes av beskedet att hedersmedlemmen i Åhus tennisklubb Alvin Wulff gick bort den 24 augusti. Våra tankar går till Barbro och Peter som förlorat en man och en far.

 

Alvin var under en lång rad år engagerad i tennisklubben och bidrog på många olika sätt till klubbens fortlevnad och utveckling. Många var timmarna som Alvin, tillsammans med ytterligare ett par eldsjälar, tillbringade på banorna i Täppet och Äspet för att säkerställa att dessa var i bästa möjliga skick och att allt var snyggt och prydligt. Den oinvigde vet inte hur många timmars arbete som krävs för att hålla en anläggning med grusbanor i ypperligt skick, men Alvin visste.

 

Alvin stod inte bara för ordning och reda vad gäller banor och anläggning i övrigt, utan han var också involverad i att införa och säkerställa god administrativa rutiner på kansliet. Detta är inte alltid det mest glamorösa arbetet i en ideell förening, men ack så viktigt.

 

Även på tennisbanan var Alvin en engagerad spelare och han var under flera årtionden en uppskattad deltagare i seniortennisen.

 

Stort tack Alvin!

Styrelsen Åhus tennisklubb

Junior
Nu drar Top Spin igång igen!
2021-09-01 18:20, Junior
Tennis är kul

Top Spin tränar lördagar klockan 10 för dig som är mellan 9 och 14 år. Första tillfället är lördag 4:e september klockan 10. Det funkar även om du inte spelat tennis tidigare. Vi lär dig allt du behöver om tennis och du får en kul träningstimme på banan. 

 

Vi kör hela hösten med uppehåll för höstlovet. Träningen sker i tennishallen på Sandvaktargatan 3. 

 

Träningen leds av Henry Rönnberg som har lett gruppen i våras. 

Kursen kostar endast 650 kronor plus medlemskap i föreningen som kostar 150 kronor. 
 
Anmäl dig genom att kontakta kansliet på 044-240141 eller kansli@ahustennis.com eller fyll i anmälningsformuläret här

 

Kom och testa! Ta med en kompis. Välkommen! 

Nyheter från våra grupper