SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Tennisklubb
Tennis

Välkommen till Åhus Tennisklubb!

Åhus Tennisklubb har en inomhusanläggning med 3 banor samt ett gym. Utomhusbanorna består av fyra nyanlagda banor på Täppet som ligger alldeles intill stranden och havet samt en grusbana på Äspet.  

 
Vill du boka bana och spela? Klicka då här
 
Vill du bli medlem i Åhus Tennisklubb? Klicka då här
Vuxenkurserna fortsätter
2024-03-19 10:28

Nu kör vi en ny omgång med vuxenkurs. Både för nya och för er som redan går kursen och vill fortsätta. Det blir totalt sex gånger till och datumen är: 6, 13, 27 april samt 18 och 25 maj.

Tiderna blir kl.15-16 för nybörjare och kl. 16-17 för fortsättare. Kostnad 700kr.

 

Välkommen med er anmälan! : kansli@ahustennis.com 

Åhus Tennisklubbs verksamhetsberättelse för 2023
2024-03-15 16:31

 

På söndag den 24 mars är det årsmöte och en punkterna som avhandlas är verksamhetsberättelsen för föregående år. Vi vet att inte alla medlemmar har möjlighet att delta på årsmötet och därför presenterar vi ett koncentrat av verksamhetsberättelsen här på hemsidan som en nyhet.

 

Åhus tennisklubb har förnärvarande 370 medlemmar, varav 149 juniorer under 20 år och 221 seniorer. Könsfördelningen är 115 kvinnor och 255 män.

 

Styrelse-, kommitté- och planeringsmöten

Under året har styrelsen haft regelbundna sammanträden, utöver årsmöte och konstituerande styrelsemöte. Stor aktivitet har funnits i de olika kommittéerna, med många möten och med ett mycket gott utfall. Styrelsen konstaterar att vi är en klubb med många ideella krafter som bidrar på ett generöst sätt, både vad gäller aktiviteter och för anläggningarna.

 

Personal och ideella insatser

På klubbens kansli har Gabriella Edvinsson fortsatt hållit ställningarna. Hösten 2023 tillträdde Benny Eklund som ny vaktmästare och ersatte tidigare vaktmästare. Vi tackar Mattias för åren som vaktmästare och hälsar honom i stället välkommen som en del av juniortränarteamet. Liksom tidigare har många medlemmar, både i och utanför de utsedda funktionärsuppdragen, bidragit med värdefulla insatser i olika avseenden.

 

Anläggningar

Den stora insatsen med att lägga om grusbanorna på Täppet, som påbörjades i augusti 2022, fullföljdes under våren 2023 och banorna var spelklara inför utesäsongen i maj. Föreningen fick mycket beröm under sommarmånaderna för den fina anläggningen och det lyft för verksamheten som insatsen medfört. Under hösten genomfördes installation av solceller på taket i tennishallen för att säkra tillgång på el och begränsa sårbarheten vad gäller kostnadsökning för densamma.

 

Tränings- och kursverksamheten

Inför hösten 2023 sjösattes ett nytt upplägg för juniorträningen med ett tränarteam, under ledning av Christian Samuelsson. I teamet ingår också Filip Tillström, Fredrik Månsson, Ulf Samuelsson och Mattias Emilsson.Det nya upplägget enkätutvärderades i oktober/november med ett gott och positivt utfall. I juli månad anordnades även 2023 intensivkurser för våra egna ungdomar och sommargäster. Matchskolan ger de yngsta ungdomarna en bra introduktion till tävlingsspelet. För 17:e året genomfördes Prince Camp, ett träningsläger där Åhus tennisklubb står som arrangör.

 

Tävlings- och seriespel

Under året har flera serielag varit aktiva, både under inomhus- och utomhussäsongen (herrlag 1+2, damlag, pojkar 15+13, flickor 13, Green Challenge och Orange League för de yngsta spelarna samt ett herrar 45-lag). Framgångarna handlar inte bara om resultat, utan om att växa och utvecklas med en uppgift och att göra det tillsammans. Det är fantastiskt roligt att se ungdomarna växa upp och utvecklas till goda förebilder för nya yngre kompisar samt goda ambassadörer för klubben.

 

Gruppspel

Under året har det bedrivits olika typer av gruppspel för seniorer. Gruppverksamheten är mycket omtyckt och bidrar i särskilt hög grad till god stämning och sammanhållning i klubben.

 

Sponsring och bidrag

Sponsorverksamheten har mycket stor betydelse för klubben och vi tackar våra sponsorer med stor ödmjukhet. Utan dessa externa bidrag hade det varit svårt att hålla igång ungdomsverksamheten i nuvarande omfattning samt göra de insatser som vi kontinuerligt kunnat göra för att säkerställa våra anläggningars goda skick.

 

Slutord

Det är fantastiskt att kunna konstatera att vi tillsammans har säkerställt att tennisaktiviteterna i Åhus fortsätter vara många och goda. Portalparagrafen i klubbens stadgar ger uttryck för att Åhus Tennisklubb ska vara: ”en ideell förening i Kristianstads kommun med ändamål att främja utövandet av tennissporten i Åhus med omnejd. Klubben ska stödja motionsspel, tävlingsverksamhet och elitsatsning. Alla medlemmar ska, oavsett ålder och förutsättningar, ges möjlighet att spela tennis under hela året både utomhus och inomhus.” Vår samlade bedömning är att vi gemensamt lyckas ganska väl med denna föresats.

 

Insatserna för att hålla anläggningarna i gott skick har kunnat vidmakthållas, med ideella krafter och ett aktivt sökande av extern finansiering. Klubben har fortsatt stabil ekonomi vilket skapar möjligheter för verksamheten och att hålla anläggningarna i bra skick.

 

Styrelsen för Åhus Tennisklubb framför sitt tack för 2023 till alla medlemmar, ideellt aktiva, anställda, tränare, sponsorer, Kristianstads kommun och andra samverkanspartners för allt stöd.

 

Åhus 2024-03-15

Styrelsen, Åhus Tennisklubb

ÅTK Summer Camp
2024-03-13 10:27
ÅTK Summer Camp 24-27/6, 2024

Åhus Tennisklubb

 

Välkommen till ÅTK Summer Camp i Åhus. Det kommer bli några riktigt kul och vassa träningsdagar.

 

ÅTK Summer Camp arrangeras mellan den 24:e juni till och med den 27:e juni. Vi samlas vid tennishallen på Sandvaktargatan 3 i Åhus klockan 8.00 på måndag den 24/6. Vi kommer dra igång träningen direkt så se till att du har ätit frukost innan.

 

Det blir övernattning i tennishallen även i sommar. Vi kommer att servera frukost, lunch och mellanmål varje dag mellan träningspassen. På kvällarna äter vi middag tillsammans i samband med olika aktiviteter. Lägret passar alla tennisjuniorer men barnet bör klara av att sova borta utan sina föräldrar. Rekommenderad ålder 11-15 år. Övernattning sker i tennishallen så ta med egen madrass och sängkläder att sova i.Varje natt kommer minst två ledare att finnas i tennishallen.

 

Träningspassen är inplanerade mellan 9-12 och 15-17. Vi varvar grustennis med fys som vi brukar. Träningen kommer bli nivåanpassad så du kommer träna med kompisar med ungefär din spelstyrka. Deltagarna kommer att cykla med ledare till och från grusbanorna och tennishallen. Ta alltså med er egen cykel om ni har. Har ni ej möjlighet till det så kommer vi att hyra cykel till er.

 

Sista dagen på lägret avslutar vi med matchspel och annat kul. Lägret slutar klockan 17.00 på torsdag 27/6 på täppet utebanor (Tennisvägen 10, 29632 Åhus) med grillning. Efter det har alla möljighet att hämta sin packning i tennishallen.

 

Det kommer bli mycket träningsövningar på vårt grus, en del matchspel varvat med fyspass med fystränare.

 

Träningslägret leds av ett erfarna tränarteam!

 

Kostnaden för ÅTK Summer Camp är 3 250 kronor. Ni kommer att få en faktura för träningsavgiften till er email som ni anger vid anmälan. Anmäl via bokningssystemet på

https://entry.sportadmin.se/groupsOverview?uid=P6Jz2J

Välkommen! Anmäl dig direkt!

 

/Åhus Tennisklubb, Juniorkommittén

 

 

 

Kontakt Juniorkommittén: Henrik Karlsson och Robert-Jan Maat

henge.po.k@gmail.com / rjmaat@hotmail.com

PRINCE CAMP BYTER NAMN!
2024-03-13 10:21

 

 

Vi vill informera om att vårt sommarläger Prince Camp som arrangerades första gången i början av 2000-talet byter namn till

ÅTK Summer Camp!!!

Anmälningen är öppen, gå in på https://entry.sportadmin.se/groupsOverview?uid=P6Jz2J

gör din anmälan och var med på ett roligt och utvecklande tennis camp i sommar!

Mvh
Juniorkommitten

 

Fixardag 23/3
2024-03-11 08:55

Hej!

 

Våren närmar sig och långt därframme lockar sommar och tennis på grus. Innan vi kommer dit behöver våra fina utebanor en ordentlig genomgång, och alla krafter i klubben är viktiga för att vi ska få banor som går att spela på.

Lördagen den 23/3 kl 9.30 samlas vi vid Täppets utebanor. Under ledning av Benny Ekelund ska vi framför allt räfsa och plocka bort stenar och plankor från linjerna. Vi fördelar oss på plats så att några av oss åker ner till banan på Äspet. Vi räknar med att vara klara till lunch.

Både föräldrar, juniorer och andra medlemmar är välkomna att hjälpa till!

Vi bjuder på kaffe och fika.

 

Anmäl gärna om du tänker komma med ett sms till Helena Gedeborg 0706-328557

Vi ses!

Juniorkommittén

Nyheter från våra grupper