Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Åhus Tennisklubb
Tennis

Välkommen till Åhus Tennisklubb!
Åhus Tennisklubb har en inomhusanläggning med 3 banor samt ett gym. Utomhusbanorna består av 4 grusbanor som ligger alldeles intill stranden och havet på Täppet och en nylagd grusbana på Äspet.  

Vill du boka bana och spela? Klicka då här

Vill du bli medlem i Åhus Tennisklubb? Klicka då här
Vuxen
Välkommen till flaggdubbel den 6:e juni - anmäl dig redan nu!
2019-04-23 16:00, Vuxen
Den 6:e juni firar vi en del av vår nationaldag på tennisbanorna i Täppet. 
Vi bjuder in till dubbelturnering med bubbel, jordgubbar och grädde mellan 13-15 på dagen. 

Deltagaravgift 150 kr och max antal spelare 16 st. Först till kvarn... är det som gäller. 

Finns också möjlighet att köpa finalbiljett som ger tillträde till finalen samt flaggskålen. 

Hoppas du vill vara med på kul dubbel - anmäl dig direkt via formuläret här. 
Vuxen
Christian Samuelsson dominerar hemma i Sverige
2019-04-22 14:42, Vuxen
Christian Samuelsson efter finalvinst mot Robin Thour
Vintertouren är över och vi kan glädja oss åt att tävlingsformen verkar god för Christian Samuelsson. Han vann även den sista deltävlingen i vintertouren i Malmö. 

Nu hoppas vi på lika bra utomhussäsong för Christian och håller tummarna för att han har möjlighet att försvara sin titel i Kristianstad Automobile Open i Åhus. 

Läs mer om Christians framgångar här. 
Vill du vara volontär på nya Svaneholm Open?
2019-04-20 12:24
Svaneholm Open – ATP Champions Tour Event på Svaneholm Slott. Onsdagen den 26 juni – lördagen den 29 juni 2019 söker volontärer!
Länk till tävlingen. 

Vill du vara med när några av historiens största tennisspelare skall spela en 4 nations turnering på gräs i Skurup (Svaneholms Slott). 

Om Svaneholm Open 
Svaneholm Open - ATP Champions Tour spelas som en unik grästurnering mellan fyra av de största tennisnationerna i historien; Sverige, USA, Frankrike och Australien. Varje land består av 2 spelare som tidigare har varit världsetta i tennis eller Grand Slam turneringsvinnare. Mats Wilander - SWE , John McEnroe - USA, Henri Leconte - FRA, Pat Cash - AUS och fyra stjärnor till gör upp om titeln i Svaneholm Open - ATP Champions Tour 2019!
Det planeras för direktbussar från Kristianstad varje speldag under Svaneholm Open. 

Vill du hjälpa till skriv ett mail: volunteer@svaneholmopen.com

Sprid detta gärna till alla ni känner behovet av volontärer är stort!
Junior
Carl Sandelin noterar toppresultat i Göteborg
2019-04-19 21:09, Junior
Carl Sandelin med coach Uffe Samuelsson
Våra juniorer har kämpat tappert vid Junior SM i Göteborg. Till slut blev det hela elva spelare som prövade lyckan vid SM. Tävlingen är sprängfylld med de bästa och det är tufft motstånd i varenda match. 

Idag kunde vi glädja oss åt Carl Sandelin som lyckades kämpa sig fram till en kvartsfinal i pojkar 12-årsklassen. Han vände hem till Skåne med en meriterande femteplats. 
Stort grattis till Carl Sandelin!

Tack också till Ulf Samuelsson som har sett många matcher på SM, bollat in, coachat och mycket annat. 
Thilda och Ludde rapporterar från tennisår i Spanien
2019-04-11 19:00
Ludde och Thilda utanför sin skola i Fuengirola

För lite mer än ett år sedan så sökte vi in till Svenska skolan Costa del sol. Det kändes jättespännande, som ett nytt äventyr. När beskeden kom i mars så kom vi först inte in på grund av att det var väldigt många som hade sökt just detta året. Som tur så blev det till slut ett ja. Det kändes ju jättespännande, att lämna en sån liten by där man känner väldigt många till att komma till en storstad där man knappt känner någon. Men det skulle ju bli så kul att spendera ett år i Spanien. 


Så i augusti skulle vi lämna lilla Åhus och det var med blandade känslor vi lämnade men det skulle ju bli så spännande. 


När vi kom Spanien så hade vi 2 veckor innan skolan skulle börja, så att vi kunde vänja oss till allt. Vi hade hittat en tennisklubb där som verkade jättebra, så vi började träna där när vi kom dit. Det var en stor omställning att komma från en liten tennisklubb till en sån stor tennisanläggning. De två första veckorna kunde vi träna på både på förmiddagen och på eftermiddagen. Det var då 2 timmar tennis på förmiddagen samt 1 timme fys, det är samma upplägg på eftermiddagen från måndag till fredag samt på lördag är 2 timmar på förmiddagen. 


Väl när skolan började kunde vi bara träna på eftermiddagen. Några av de som tränar på klubb går i internatskola och tränar även ibland på förmiddagarna. På klubben finns det spelare från hela världen eftersom det är en internationell klubb, såsom Bulgarien, Argentina, Belgien, USA, Ryssland, Armenien och såklart Spanien. 


I början av läsåret i skolan så var det ett rätt så lugnt tempo eftersom man skulle lära känna nya personer ifrån hela Sverige och vänja sig vid den nya omgivningen man hade runtom sig. Skolan är rätt liten så det är en bra sammanhållning på skolan tycker vi och det var förstås spännande att träffa så många nya personer. Skolan börjar alltid kl 9 här nere så det är skönt med lite sovmorgon varje dag, gentemot hemma då man började kl 8. 


Sen så har tiden rullat på, vi har spelat tävlingar (med blandade resultat), haft besök från Sverige och utforskat det spanska landskapet. 


Vi ser fram emot att komma hem i sommar, med en hel tennissommar framför oss i vår lilla by. Men först av allt så ska det bli så kul i Marbella, när vi får träffa många från klubben som kommer för träningsläger. 


Vi ses snart i Åhus! 


Thilda och Ludvig Danielsson 

Nyheter från våra grupper