SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Tennisklubb
Tennis

Välkommen till Åhus Tennisklubb!
Åhus Tennisklubb har en inomhusanläggning med 3 banor samt ett gym. Utomhusbanorna består av 4 grusbanor som ligger alldeles intill stranden och havet på Täppet och en nylagd grusbana på Äspet.  

Vill du boka bana och spela? Klicka då här

Vill du bli medlem i Åhus Tennisklubb? Klicka då här
Junior
Anmäl dig till Tennispokalen den 5:e mars i Åhus
2023-01-28 17:50, Junior

Tennispokalen är en tävling för dig som är mellan 9-12 år och som gillar att spela tennis. Om du vill lära dig mer om hur det är att spela match så kommer Tennispokalen vara en härlig tävling för dig. I Åhus Tennisklubb arrangerar vi Tennispokalen söndagen den 5:e mars. Vi samlas klockan 10.00 för inbollning och information. Tävlingen pågår i tre timmar så vi kommer vara klara ca 13.30, i alla fall innan 14.00. 

 

TennisPokalen är en instegstävling mellan SO Tour och vanliga sanktionerade tävlingar för dig mellan 10–12 år- 10-11 år spelar med grön boll och 11-12 år vanlig gul boll. 

 

Matcherna är tidsbestämda över 30 minuter så du kommer hinna med minst 4 matcher i tävlingen. När du inte spelar match så får du pröva på att döma och vara bollkalle. Alla matcher spelas på hel plan. Vissa matcher kommer spelas med grön boll och andra med gul boll. 

 

Anmäl dig genom att skicka ett mail till tävlingsledningen direkt eller anmäl dig via Tennis Online. Avgiften är 200 kr och betalas på plats vid tävlingen. 

 

Max antal deltagande spelare den 5:e mars är 12 spelare. Vänta inte med att anmäla dig! 

Välkommen med din anmälan till Tennispokalen! 

 

William Eklund, Viktor Rönnberg och Fredrik Rönnberg, fronnberg@gmail.com 
Tävlingsledning för Tennispokalen 
Åhus Tennisklubb
Sandvaktargatan 3
296 35 Åhus 
044-240141

kansli@ahustennis.com 
 

Topspin och förälder/barn
2023-01-27 09:25Nu är det dags för en ny termin av Topspin. Första tillfället blir lördagen den 11 februari kl 10-11.

 

Vi fortsätter även med den populära förälder/barn kursen med start  den 11 februari kl. 11.

 

https://sportadmin.se/book/?F=537ef088-585f-4d2c-bfb4-1e7889bba558

 Vi planerar att träna hela våren med uppehåll sportlovet, påsklovet och den 25 mars(tävling i hallen). Vårens sista tillfälle den 13 maj.

Vi ses i tennishallen för en massa tennis och skratt!
/Henry och Edvard
PS: Ta gärna med en vän eller två!

Vuxenträningen drar igång igen
2023-01-26 09:11

Hej!

Nu är det dags för en ny termin vuxenträning. Första tillfället lördagen den 11 februari kl 14 för nybörjare, samt kl 15 för fortsättare. Klicka in på länken och anmäl er idag. 

 

https://sportadmin.se/book/?F=537ef088-585f-4d2c-bfb4-1e7889bba558


Vi planerar att träna hela våren med uppehåll sportlovet, påsklovet och den 25 mars(tävling i hallen). Vårens sista tillfälle den 18 mars!

Vi ses i tennishallen för en massa tennis och skratt!

 

Mvh
/Henry och Edvard

 

Aktuellt i Åhus tennisklubb, samt information från styrelsemöte 16 januari
2023-01-18 14:22

Aktuellt i Åhus tennisklubb, samt information från styrelsemöte 16 januari

 

Nytt år och nya insatser!

Nu är vi inne i 2023 som vi räknar med ska bli ett nytt spännande tennisår med lite nya förutsättningar, exempelvis med nya utebanor på Täppet och lite kommande förändringar inför hösten på upplägget gällande tränare. Aktiviteten i tennishallen är fortfarande stor, med juniorträning, seriespel, ett antal gruppspel/gruppträning och en hel del bokade strötimmar. Klubbens inomhusturnering planeras för genomförande 23-26 mars. En positiv nyhet kom strax innan jul om att RF-SISU i december beslutade att lämna ett bidrag till investeringen i nya utebanor och således minskar anspänningen på att använde sparade medel från klubbens kassa något. Vi konstaterar att från den ursprungliga kalkylen så har vi kunnat finansiera halva insatsen genom många timmars ideellt arbete samt med bidrag.

 

Styrelsen hade möte förra veckan och då diskuterades bland annat:

 

  • Ekonomin i klubben – på det stora hela ser resultatet för 2022 bra ut, med ett visst överskott i driftsbudgeten och en kassa som är stabil.
  • Vi ser dock ett bekymmer med sannolikt ökade kostnader, inte minst i driften av anläggningarna. Nästa större investeringsprojekt blir möjligen investering med solceller på taket i hallen. Arbete med att ta in offerter pågår och att undersöka om det överhuvudtaget är möjligt. Ansökan om bidrag är lämnad till kommunen. 
  • Juniorträningen diskuterades – nu och framgent.
  • Förberedelser inför årsmöte som planeras till den 26 mars kl. 17.00.Slutligen hoppas styrelsen på en fantastisk fortsättning på vårsäsongen för alla medlemmar!

 

Varma hösthälsningar

Styrelsen i Åhus tennisklubb

Träningshelg tillsammans med Wä TK
2023-01-16 09:22

I helgen genomfördes ett gemensamt träningsläger tillsammans med Wä TK.

 

En bra start på ett samarbete klubbarna emellan.

 

Tack alla ungdomar för mycket bra inställning och energi!!

 

 

Fredrik Uffe Henry

Nyheter från våra grupper