Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Åhus Tennisklubb
Tennis

Välkommen till Åhus Tennisklubb!
Åhus Tennisklubb har en inomhusanläggning med 3 banor samt ett gym. Utomhusbanorna består av 4 grusbanor som ligger alldeles intill stranden och havet på Täppet och en nylagd grusbana på Äspet.  

Vill du boka bana och spela? Klicka då här

Vill du bli medlem i Åhus Tennisklubb? Klicka då här
Junior
Mitt första ledaruppdrag - anmäl dig till din första utbildning inom idrott
2019-09-10 20:13, Junior
Lördagen den 28:e september erbjuder Skåneidrotten i samarbete med Åhus Tennisklubb kursen "Mitt första ledaruppdrag". Den arrangeras mellan 9-16 på lördagen inne i Kristianstad Tennishall och är till för våra juniorer som är mellan 12-15 år gamla. 

Vi bjuder på mat. Dagen avslutas med tennis så ta med tenniskläder och racket. 

Är du mellan 12-15 år, anmäl dig direkt genom att skicka ett mail till Johanna Mahoney eller skicka ett sms till henne på 0708-19 25 01. Vi har ca 10 platser på kursen. Vi vill ha din anmälan innan 19/9. 

Detta kan vara starten på en ny ledarkarriär. Du kan efter genomgången kurs få ta emot lättare ledaruppdrag från Åhus Tennisklubb. 
Vinnaren utsedd - gratis lånebil av Bilcentrum
2019-09-01 09:35
Tennisens dag den 18:e augusti blev en härlig tillställning med mycket spel och folk i hallen. Tack till alla inblandade för att göra dagen minnesvärd. 

Tack vare generöst stöd av Bilcentrum så lottades en fri lånebil ut över en weekend. Dragningen är gjord och vinnaren blev Dennis Daludd från Åhus. Stort grattis till Dennis! 
Tröstpris gick till Alexander Lija Nordin, Hässleholm och Björn Tillström från Kristianstad. 

Glöm inte anmäla er till höstens alla tenniskurser. Anmälan här! 
Ny tränare i Åhus Tennisklubb
2019-08-26 15:55
Välkommen Mr G!
Inför höstens träningskurser har Åhus Tennisklubb nöjet att presentera en ny tränare för våra medlemmar. Mr G heter egentligen Ghyath Rustom men lyssnar till Mr G eller kort och gott G. G kommer ursprungligen från Mellanöstern och tennis har länge varit en stor del av hans professionella liv. Han har erfarenhet från klubbar och tävlingar i Abu Dhabi, Italien och Grekland. De senaste tre åren har han varit tränare i vår grannklubb Kristianstad Tennisklubb där några av er säkert träffat honom. 

Vi önskar Mr G välkommen till vår klubb i Åhus där han kommer hjälpa vår huvudtränare Ulf Samuelsson med juniorträning, men även träna några av våra andra grupper. 

Våra tränare inför hösten är:
  • Ulf Samuelsson, huvudtränare junior och vuxen, ansvarig för laguttagning för serielag, matchskola
  • Mr G, assisterande tränare junior, tränare för vuxenträningsgrupper
  • Moa Steen, assisterande tränare junior och ansvarig för Top Spin 
  • Mattias Emilsson, ansvarig fystränare 
  • Edvard Larsson, Hanna Steen, Henry Rönnberg, David Sjölander, Ludvig Danielsson och eventuellt andra äldre juniorer kommer assistera vid behov
  • Christian Samuelsson, assisterande tränare emellan eget tävlingsspel 
Christian Samuelsson vinner slutspelet i Sommartouren
2019-08-25 19:53
Finalist Lucas Renard och vinnare Christian Samuelsson
En diger publikskara hade sökt sig till Näsaäng i Näsbypark denna strålande söndag för att bevittna finaldagen av sommartourens Mastersslutspel där 102.000 kronor och två titlar skulle fördelas ut. De som var på plats fick se två välspelade finaler och många riktigt bra placeringsmatcher.

Herrfinalen, som var först ut av de två, blev en mycket sevärd och slutändan spännande historia. Efter tre sena breaks kunde Christian Samuelsson vinna det första setet med 6-4. I andra skaffade han sig ett break fram till 4-2 och vid 5-2 var Lucas Renard tvungen att hållen sin serve två gånger om samt bryta Samuelsson för att matchen fortsatt skulle leva. Det gjorde han på ett imponerande sätt och kvitterade således till 5-5. Där och då kändes det som att Samuelsson var i lite gungning. Efter två mycket långa och högkvalitativa games kunde dock Åhussonen avgöra på sin tredje matchboll och ropa ut sin segerglädje då han via 6-4, 7-5 krönts till vinnare av hela sommartouren 2019. Stort grattis Christian!

/Text från Näsbyparks Tennisklubbs hemsida
Vi öppnar tennishallen för bokning 19/8
2019-08-18 20:29
Snygga banor väntar på er
På måndag den 19:e augusti öppnar vi tennishallen för bokning igen efter sommaren. Självklart håller vi öppet grusbanorna för vidare spel, men nu får ni möjlighet att gå in och spela hard court. 

Under sommaren som gått har vi gjort en rejäl uppgradering av tennisbanorna inomhus då alla blivit ommålade. Den nya looken liknar designen för Australian Open i Melbourne. Ni kommer garanterat få en ny härlig upplevelse när ni spelar. Den första säsongen med nya underlaget kommer spelet vara relativt långsamt. 

Extra viktigt att tänka på inför inomhusspel:  
  • Spela med inomhusskor som är rena (javisst en självklarhet, men nu extra viktigt)
  • Endast vatten och eventuellt liten energisnack i gamepauser (alltså ingen mat, kaffe eller annat kladd inne på banorna)
  • Håll era tider och samla ihop bollar och gör iordning för nästa gäng som ska in på timmen efter er 
Boka bana här. 
Nyheter från våra grupper