SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Tennisklubb
Tennis

Välkommen till Åhus Tennisklubb!
Åhus Tennisklubb har en inomhusanläggning med 3 banor samt ett gym. Utomhusbanorna består av 4 grusbanor som ligger alldeles intill stranden och havet på Täppet och en nylagd grusbana på Äspet.  

Vill du boka bana och spela? Klicka då här

Vill du bli medlem i Åhus Tennisklubb? Klicka då här
Inför Åhus Outdoor Open
2021-07-23 17:09
Tävlingsledare Uffe Samuelsson och Mattias Olsson

Sommarens höjdpunkt på vår utomhusanläggning i Täppet närmar sig med stormsteg. Mellan den 13:e augusti och den 15:e augusti bjuder vi in Sverigeeliten att spela Sommartour i Åhus. 

 

Åhus Outdoor Open spelas med kval under fredagen den 13:e augusti och huvudtävlingen under lördagen och söndagen 14-15/8. Vi utlovar fin tennis att njuta av. Det finns gott om plats för att slippa trängsel, caféet har öppet - välkommen! 

 

Till alla spelare: 

Sista anmälningsdag 6/8. 

Officiell lista publiceras 8/8. 

Sign-in och lottning 12/8. 

 

Anmäl dig direkt! 

 

Välkommen till Åhus Outdoor Open önskar tävlingsledarna Uffe och Mattias

Kansliet stängt v 30 -- 33
2021-07-14 10:38

Kansliet är stängt vecka 30 -- 33 då Gabriella har välförtjänt semester. Vid akuta ärenden under dessa veckor kan man kontakta ordförande Tomas Ringberg på tringberg.ringberg84@gmail.com

 

//Styrelsen Åhus TK 

Sommarhälsning från styrelsen Åhus TK
2021-07-05 13:27

Sommarhälsning från styrelsen Åhus tennisklubb

 

Då är vi nästan framme vid mitten av utomhussäsongen och aktiviteterna på våra utomhusbanor är i full gång. Vi har fått mycket återkoppling från tennisentusiaster som använder våra banor om hur fint det är och att banorna är i gott skick. En stor eloge till alla er som lagt/lägger ner tid och kraft för att underhålla samt säkerställa kvalitén på banorna. 

 

En liten uppmaning till alla som spelar nu när det periodvis är ganska torrt att avsluta några minuter tidigare och vattna över banorna en kort stund efter att ni ”dragit”/sopat. Blir banorna för torra så krackelerar de och går sönder. Vi har ju installerat nattbevattning på banorna, men varma och torra dagar torkar banorna snabbt.

 

Vi har nu genomfört vår sommartävling för juniorer med ett 50-tal deltagande spelare och förra veckan vårt ”träningsläger” Prince Camp med 29 deltagare, både från vår klubb samt andra klubbar i närområdet. Även om dessa aktiviteter har varit i lite mindre skala och Corona-säkrat (ingen övernattning, duschning/ombyte hemma mm), så är det fantastiskt kul att det trots allt gått att fullfölja. 

 

Kommande veckor står Uffes sommarkurser för barn/ungdomar (förmiddagar) samt vuxenkurser (kvällstid måndag + torsdag) på programmet, men det finns ändå gott om tider för alla er som vill boka egna timmar via bokningssystemet Matchi.

 

Varma sommarhälsningar

Styrelsen Åhus tennisklubb

Junior
Tack för Prince Camp 2021
2021-07-04 13:36, Junior
Hela träningsgruppen med ledarstab

Årets Prince Camp blev en succé med hela 29 deltagare. Vi fick tre fantastiska dagar nere i Täppet med sol, svett och bra tennisspel. Sista dagen regnade vi in, men våra kreativa ledare såg till att maximera fys och tennisspel även i hallen. Alla deltagarna kämpade och bidrog till bra stämning. Vi kunde se vilka framsteg ni gör på banan, kul! 

 

Vi är stolta att kunna erbjuda ett intensivt träningsläger med tränare av absoluta toppklass. Stort tack till Uffe Samuelsson som ledde lägret i år igen med Christian Samuelsson som bidrog med gedigen tennisskunskap. Våra egna juniorer Moa Steen, Edvard Larssson, Henry Rönnberg och Marius Gyllerup skötte träningen och pauser på bästa sätt. Tack för att ni utbildar er och ställer upp och hjälper Åhus Tennisklubb. 

 

Nästa år hoppas vi kunna göra Prince Camp till ett "riktigt" läger med övernattning igen. Vi längtar till hela dagar med aktivitet och samkväm på kvällarna som det borde vara på ett läger. 

 

Välkomna till Prince Camp 2022! 

 

Juniorkommittén i Åhus Tennisklubb 

Åhus Outdoor 2021 fortsätter
2021-06-21 16:57
Kom ner till Täppet och titta på morgondagens stjärnor. Uffe finns självklart också på plats.

På våra ljuvligt fina banor på Täppet fortsätter framtidens tennisstjärnor briljera med fint och underhållande spel. Kom gärna ner och gör vår tränare Uffe sällskap och heja fram våra duktiga juniorer! Blir du törstig eller hungrig kan du med fördel köpa glass, dricka och ätbart i kiosken. 

Nyheter från våra grupper