SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Tennisklubb
Tennis

Välkommen till Åhus Tennisklubb!
Åhus Tennisklubb har en inomhusanläggning med 3 banor samt ett gym. Utomhusbanorna består av 4 grusbanor som ligger alldeles intill stranden och havet på Täppet och en nylagd grusbana på Äspet.  

Vill du boka bana och spela? Klicka då här

Vill du bli medlem i Åhus Tennisklubb? Klicka då här
Tenniskurs för vuxna hösten 2022
2022-09-23 09:32

Nu är det dags för vuxenträning igen. Vi kommer att träna lördagar mellan 15.00-17.00. Kursen består av 5 tillfällen med 1 timme per tillfälle och träningsgrupp. Välj spelnivå då tanken är att ni delas upp i två grupper: ”Nybörjare” eller ”Fortsättare”

 

Datum för kursen är:

8/10, 15/10, 22/10, 29/10 och 5/11

 

Efter detta kommer det att finnas möjlighet till två uppsamlingstillfällen, så allt som allt kan ni få 7 pass (preliminära datum för dessa tillfällen 12/11 och 19/11).

 

Tränaransvariga är vår duktiga unga tränarduo Edvard Larsson och Henry Rönnberg som garanterar att ni kommer att få bra ”genomkörare”.

 

Kursavgift: 700:- kr/person (innefattar banhyra och kostnad för tränare)

 

Välkommen med Er anmälan via länk: https://sportadmin.se/book/?F=537ef088-585f-4d2c-bfb4-1e7889bba558 (Nybörjare) eller https://sportadmin.se/book/?F=537ef088-585f-4d2c-bfb4-1e7889bba558 (Fortsättningsnivå)

 

 

 

Anmälan senast 3/10

 

OBS! Anmälan är bindande.

Vid eventuella frågor kontakta Gabriella på kansliet

Varmt välkomna!

Åhus Tennisklubb

Aktuellt i Åhus tennisklubb, samt information från styrelsemöte 29 augusti
2022-09-01 16:58

Aktuellt i Åhus tennisklubb, samt information från styrelsemöte 29 augusti

 

Nu drar inomhussäsongen igång med bland annat ordinarie juniorträning från och med nästa vecka. En del av er har redan börjat så smått med att spela inomhus och förra lördagen den 20/8 genomfördes Tennisens dag med ett antal nya och nyfikna potentiella tennisentusiaster. 

 

Verksamheten kommer att fortsätta med många av de aktiviteter som vi har genomfört tidigare med positivt utfall, såsom ett antal olika gruppspel på förmiddagar och kvällar, Top Spin och träning med föräldrar/barn på lördagar, seriespel mm. Vår gemensamma ambition är att alla som vill ska kunna spela tennis och att det ska kunna ske med goda förutsättningar. 

 

Processen kring omläggning av grusbanorna på Täppet är i full gång och fortsätter enligt tidigare presenterad plan. Förarbetet med att ta bort grus/ytlager, plocka ner nät/vindskydd och gjuta mursockel mellan bana 3 och 4 (förberedelser för nytt staket) har genomförts med gemensamma och ideella krafter, vilket vi är fantastiskt glada och tacksamma för. LawnIt påbörjar sitt arbete idag den 1 september med anläggning av de nya banorna och kommer att hålla på med det under september månad. Det är hur kul som helst när planen övergår i handling, även om det finns en viss anspänning i en så här pass stor manöver för vår förening.

 

Styrelsen hade sitt första möte inför ”höstterminen” den 29 augusti och då diskuterades bland annat:

 

  • Frågeställning kring kriterier för ideellt arbete i klubben och hur man kan stimulera och uppmuntra därtill.
  • Ekonomin i klubben – uppföljningen efter sommaren indikerar att vi övergripande har en budget i balans, men att vissa poster har mindre minus och att andra går lite bättre än planerat. Bedömningen totalt är att vi går mot ett bokslut för året med ett mindre överskott.
  • En av posterna som diskuterades särskilt under ekonomipunkten handlade om hur arbetet med/hanteringen av sponsorer samt bidrag kan utvecklas och bli bättre. Klubben har en utmaning gällande denna fråga.

 

Slutligen hoppas styrelsen på en fantastisk inomhussäsong för alla medlemmar!

 

Tidiga hösthälsningar

Styrelsen i Åhus tennisklubb

Lycka till i Norge Miles!
2022-08-28 18:06
På väg till nytt jobb i Norge…

Miles Mahoney, en av föreningens bästa spelare de senaste tio åren, startar ett nytt äventyr som tränare i norska Sandefjord.

 

I Sandefjord finns en erfaren och framgångsrik svensk tränare som heter André Andersson som har lockat över Miles till Norge. André kommer från Höllviken och Falsterbo-Skanör och håller på att bygga upp en bred verksamhet i Sandefjord. Det blir självklart en stor förändring att byta Åhus mot Sandefjord och vardagen som padeltränare till att ta ansvaret som assisterande tränare i en ambitiös norsk förening. 

 

Tillsammans med Miles Mahoney har vi upplevt några fantastiska ögonblick på tennisbanan. Han var en av de bästa juniorerna i Sverige med träning och spel på landslagsnivå. Otaliga är de träningsläger som Miles har svettats tillsammans med alla våra duktiga juniorer. Nu senast var han ankaret i vårt lag som tog sig upp i division 1-serien. 

 

Vi tackar för underbara insatser på tennisbanan och för skönt häng vid tennisbanorna. Vi önskar dig varmt lycka till i Sandefjord med nytt uppdrag. Till sist, välkommen tillbaka till Åhus när som helst!  

Junior
Top Spin igen med start 3/9 - anmäl dig
2022-08-23 20:22, Junior
Två av Top Spin hjältarna

Top Spin tränar lördagar klockan 10 för dig som är mellan 9 och 14 år. Första tillfället är lördag 3:e september klockan 10. Det funkar även om du inte spelat tennis tidigare. Vi lär dig allt du behöver om tennis och du får en kul träningstimme på banan. 
 
Vi kör hela höstterminen till och med den 10:e december med uppehåll för lov. Träningen sker i tennishallen på Sandvaktargatan 3.  
 
Träningen leds av Henry Rönnberg och Edvard Larsson som var med och ledde träningen i våras. De assisteras av våra andra duktiga utbildade juniortränare.  
Kursen kostar endast 950 kronor plus medlemskap i föreningen som kostar 150 kronor. 
 
Anmäl dig genom att kontakta kansliet på 044-240141 eller kansli@ahustennis.com 
 
Kom och testa! Ta med en kompis. Välkommen! 

Spela och lek tennis med ditt barn - ny termin med föräldrar-barn
2022-08-23 20:02

Den 3:e september drar den omtyckta föräldrabarn-träningen igång igen. Åhus tennisklubb har utvecklat ett koncept för föräldrar och barn som vill spela tennis och göra något kul tillsammans. Om du och ditt barn är sugna på att fortsätta eller börja spela tennis så är ni varmt välkomna med er anmälan! 
Ni behöver inte ha spelat tennis tidigare för att vara med, det viktigaste är att ni har ett glatt humör. Passar barn från fyra år och uppåt. Racket finns att låna. 
 
Vi kommer att börja träningen den 3:e september och därefter köra varje lördag kl 11-12 fram till den 10:e december med undantag för lov. 
 
Pris för höstterminen är 900 kr för för en förälder och barn. 300 kr för tillkommande syskon eller förälder. Vi behöver vara minst 4 par för att bilda en träningsgrupp
 
Anmäl dig innan 1:a september via mail till kansliet.  
 
Träningen leds som tidigare av Edvard Larsson och Henry Rönnberg som båda är vana spelare och utbildade tränare. 
 
Kansliet 044-24 01 41 eller kansli@ahustennis.com 

Nyheter från våra grupper