SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Tennisklubb
Tennis

Välkommen till Åhus Tennisklubb!
Åhus Tennisklubb har en inomhusanläggning med 3 banor samt ett gym. Utomhusbanorna består av 4 grusbanor som ligger alldeles intill stranden och havet på Täppet och en nylagd grusbana på Äspet.  

Vill du boka bana och spela? Klicka då här

Vill du bli medlem i Åhus Tennisklubb? Klicka då här
Junior
Bara fåtal platser kvar till Prince Camp - start 27/6
2022-06-22 19:50, Junior

Prince Camp arrangeras mellan den 27:e juni till och med den 30:e juni. Vi samlas vid tennishallen på Sandvaktargatan 3 i Åhus klockan 8.00 på måndag den 27/6. Vi kommer dra igång träningen direkt så se till att du har ätit frukost innan. 

 

Äntligen kan vi planera lägret med övernattning efter att restriktioner har släppt. Det betyder att vi kan spendera fler timmar tillsammans och kunna göra roliga saker ihop också på kvällarna. Vi kommer att servera frukost, lunch och mellanmål varje dag mellan träningspassen. På kvällarna äter vi middag tillsammans i samband med olika aktiviteter. Lägret passar alla tennisjuniorer men barnet bör klara av att sova borta utan sina föräldrar. Rekommenderad ålder 11-15 år. Övernattning sker i tennishallen så ta med egen madrass och sängkläder att sova i. Varje natt kommer minst två ledare att finnas i tennishallen.  

 

Träningspassen blir inplanerade mellan 9-12 och 15-17. Vi varvar grustennis med fys som vi brukar. Träningen kommer bli nivåanpassad så du kommer träna med kompisar med ungefär din spelstyrka. Deltagarna kommer att cykla med ledare till och från grusbanorna och tennishallen. Ta alltså med er egen cykel om ni har. Har ni ej möjlighet till det så kommer vi att hyra cykel till er. 

 

Sista dagen på lägret avslutar vi med matchspel och annat kul. Lägret slutar klockan 18.00 på torsdag 30/6 i tennishallen på Sandvaktargatan.  

 

Det kommer bli mycket träningsövningar på vårt grus, en del matchspel varvat med fyspass med fystränare. 

 

Vårt tränarteam leds som tidigare år av Ulf Samuelsson som huvudtränare i Åhus Tennisklubb. Övriga i tränarstaben är Fredrik Månsson ny tränare från Estess Academy i Österrike samt juniortränarna Henry Rönnberg, Edvard Larsson, Hanna Steen och Marius Gyllerup.  

 

Kostnaden för Prince Camp är 3 250 kronor. Ni kommer att få en faktura för träningsavgiften till er email som ni anger vid anmälan. Anmäl via bokningssystemet 


Välkommen! Anmäl dig direkt! 

/Åhus Tennisklubb, Juniorkommittén

Telefonnr: till tränarna Ulf Samuelsson 0733 64 55 38
Kontakt Juniorkommittén: Fredrik Rönnberg fronnberg@gmail.com 

Aktuellt i klubben
2022-06-17 11:47

Sommarhälsning och aktuellt i Åhus tennisklubb, samt information från styrelsemöte 16 juni

 

Utomhussäsongen är i full gång och i skrivande stund infinner sig även sommarkänslan fullt ut, då solen och värmen infunnit sig i Åhus.

 

På Täppet är vi mitt inne i en tävlingsvecka med mycket fint tennisspel och med tanke på bokningsgraden på banan i Äspet så är det även full rulle på motionsspelare. Härligt!

 

Det är mycket på gång i föreningen – bland annat har vi hälsat ny tränare välkommen till klubben. Fredrik Månsson kommer tillsammans med Uffe och Christian att bilda ett gediget tränarteam det kommande året. Förutsättningarna för våra ungdomar och motionärer som vill bli utmanade/utvecklade att få kvalitativ träning har nog aldrig varit bättre

 

Processen kring omläggning av grusbanorna på Täppet till hösten fortsätter enligt tidigare presenterad plan. Klubben har fått besked om att tre ”externa” parter – Sparbanksstiftelsen, Kristianstads kommun och Lions - vill vara med och bidra ekonomiskt till denna investering, vilket vi är fantastiskt glada för. Utöver det så finns det flera interna ideella krafter som tar steg fram och gör insatser i denna process, vilket vi är lika glada för.

 

Ett urval av sommarens aktiviteter (kan vara bra att ha koll på, då det vissa veckor kan vara lite svårare att boka tider under del av dagen):

 

 • Tävling är i full gång (90 anmälda spelare) denna vecka. Inte fullt så många deltagare som innan pandemin, men klar fler än förra året – det går åt rätt håll
 • Prince camp bokat vecka 26 mån till torsdag (kl. 9-12 och 15-17)
 • Uffes sommarkurser vecka 28-30 (förmiddagar)
 • Vuxenträning vecka 28-30 (kvällstid)
 • Seriespel (flera lag)
 • Ett antal olika förmiddagsgrupper med motionärer
 • Juniorträning med Fredrik M v 25 (onsdag till fredag)

 

Styrelsen hade sitt sista möte för ”vårterminen” den 16 juni och då diskuterades bland annat:

 

 • Det fortsatta arbetet med att utveckla juniorträningen och samarbetet kring detta mellan tränarna, juniorkommittén och styrelsen
 • Hur kan den interna kommunikationen i klubben utvecklas – utmaningarna med ”informationsflödet” i en förening
 • Hur kan arbetet med/hanteringen av sponsorer samt bidrag utvecklas och bli bättre
 • Diverse anläggningsfrågor

 

Slutligen hoppas styrelsen på en härlig tennissommar för alla medlemmar!

 

Varma sommarhälsningar

Styrelsen i Åhus tennisklubb

Sökes: vikarie vaktmästare
2022-06-16 19:53

Du som är villig att arbeta som vaktmästare när vår ordinarie vaktmästare har semester fyra veckor i juli, kontakta Tomas Thulin på 0705 - 90 78 20 snarast. Tre timmar per dag.

 

Uppgifterna är bland annat att vattna utebanorna, städa omklädningsrum och toaletter. 

 

Styrelsen Åhus Tennisklubb 

Sommarstängt inomhus i hallen
2022-06-13 10:50

 

Från och med denna vecka stänger vi tennishallen för bokningar/spel och hallen öppnas igen måndagen den 8 augusti. 

Styrelsen

Kansliet stängt 15 juni-6 juli samt v. 28
2022-06-08 19:41

Då Gabriella på vårt kansli har välförtjänt semester 15 juni-6 juli samt v. 28 är kansliet stängt under denna tid.

 

Åhus TK 

Nyheter från våra grupper