Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Åhus Tennisklubb
Tennis
Junior

Välkommen till Juniorsidorna
Vi är stolta över våra aktiva juniorer i Åhus Tennisklubb. Vi har cirka 100 juniorer i träning för tillfället. 
Här kan du läsa mer om juniorverksamheten, våra träningsläger, tävlingar samt kalender över våra aktiviteter. 
Matchskola 20-21
2020-10-27 19:06
MATCHSKOLAN 2020 - 2021 
Vid varje tillfälle spelar varje spelare 2 matcher. En match är ett set och tiebreak vid 6-6. Det skall vara domare vid varje match. Föräldrar och spelare skall fungera som domare. För bollar och tape till banan för ”Midbollstennis” ansvarar tränarna. Ansvarig familj serverar fika. Vid varje tillfälle skall en vuxen per spelare vara närvarande och behjälplig. 

Tänk på att vid spel är hallen er den kvällen. Ta chansen att leka och ha kul med ungdomarna. Ta t.ex. ett break och spela fotboll eller stafett. Skapa gemenskap i gruppen så alla trivs. När ni går hem för kvällen så lämnar ni hallen och alla utrymmen som det var innan. Inga drycker inne på banan förutom kranvatten.

Se bild för tider.


Tränarteamet för hösten klart - träningen börjar 31/8
2020-08-27 19:43
Ulf och Christian Samuelsson
Inför hösten kan vi glädjande avslöja att Christian Samuelsson kommer ansluta till vår juniorträning som assisterande tränare. Christian har i och för sig hjälpt till med träningen tidigare men kommer nu i höst gå in som ordinarie hjälp till vår huvudtränare Ulf Samuelsson. 

Tyvärr har Christian varit tvungen att pausa sin heltidssatsning på tennis på grund av skador. Han behöver få tid att läka sin kropp och ladda om på hemmaplan. Inget ont som inte har något gott med sig. Vi kan därför dra nytta av Christians gedigna tenniskunskaper till förmån för våra juniorer. 

Inför träningsstarten på måndag den 31:a augusti sitter och Uffe och Christian och sätter ihop grupper och planerar aktiviteter. Hör av er till Uffe om ni inte har anmält att ni vill vara med och träna. 

Så fort vi har grupperna klara så skickar kansliet ut information till er alla om tider och grupper. 

Välkommen till en ny innesäsong i Åhus Tennisklubb! 
Avslutning period 2 på sommarkurserna
2020-07-19 12:07
Legenden Uffe Samuelsson med avslutande tennisjuniorer
Tennisjuniorerna fortsätter att övertyga hos Uffe Samuelssons tennisskola. Efter söndagen kan vi nu summera period 2 bland kurserna. Kursen avslutades med en efterlängtad glass tillsammans med tränare. 

Känns fantastiskt kul att välkomna fler och fler juniorer till vår härliga sport tennis. 
Sommarkurser är igång
2020-07-12 16:30

Första veckan med sommarkurs är nu avslutad. 


Om du vill säkra upp en plats för ditt barn eller barnbarn på Uffe Samuelssons klassiska sommarkurser i Täppet går det bra att anmäla sig fortfarande. Uffe erbjuder veckokurser i olika perioder: 


Period 2: 13/7 - 19/7

Period 3: 20/7 - 26/7


Nybörjare och fortsättare

Ungdomarna placeras in i grupper efter spelstyrka och ålder.


Vi kommer att bedriva intensivträning, under olika perioder med en timmes tennis under 7 dagar, i första hand förmiddagarna.


Tävlingsspelare


För alla tävlingsspelare kör vi en intensiv vecka under Ulf med 2 timmar/dag (1 timmes träning och 1 timmes matchspel).


Ange i din anmälan vilken grupp du tror passar bäst. Vår tränare hjälper sen till vid kursstart så alla juniorer hamnar i rätt grupp. 


Priset för sommarträningen är 800 kr för nybörjare och fortsättning och 1200 kr för tävlingsspelare. 


Till kostnaden tillkommer 150 kr i medlemsavgift om ni inte är medlemmar i Åhus Tennisklubb. Som en extra bonus får ni då en gratis speltid på våra grusbanor i sommar (värde 130 kr). 


Välkommen att anmäla er genom att fylla i formuläret på följande länk:https://sportadmin.se/form/form.asp?ID={8AE21CAC-FBF2-47ED-8ABB-900EA1CBF4F8}

Succé för minitennis
2020-07-04 18:12
Lockar till spel
Trots sommarregn kan vi nu förklara den nya minitennisbanan invigd. På lördag eftermiddag ordnade vi rundtennisturnering för alla juniorer. 

Banan funkar finfint och kommer bli en stor succé i vår anläggning i Täppet. Föreningen kommer försöka ha nätet uppe hela sommaren och det är fritt spel för alla som vill. Har ni inte minitennisracket och minitennisboll, fråga i klubben. Vi ska försöka ha lite utrustning man kan låna. 

Det var mysig stämnig vid banan med sommarmusik, spel, korvgrillning och glass. Vinnarna av minitennisturneringen vann till och med priser. Tack till våra egna juniorer, Viktor och Valter för att ni drog ihop en härlig invigning. 

Nu kör vi minitennis! Välkomna allihop i Åhus! 
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Åhus Tennisklubb, 10/10 09:04 
Åhus Tennisklubb, 27/09 17:44 
Åhus Tennisklubb, 03/09 20:51 
Åhus Tennisklubb, 23/08 19:47