SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Tennisklubb
Tennis
Junior

Välkommen till Juniorsidorna
Vi är stolta över våra aktiva juniorer i Åhus Tennisklubb. Vi har cirka 100 juniorer i träning för tillfället. 
Här kan du läsa mer om juniorverksamheten, våra träningsläger, tävlingar samt kalender över våra aktiviteter. 
Vinteride för banorna 10/10
2021-10-04 08:19

Våra fina utebanor behöver omtanke inför kommande vinterdvala. Söndagen den 10/10 klockan 11:00 träffas så många juniorer (tillhörande vårdnadshavare får naturligtvis också gärna närvara) som möjligt vid banorna på Täppet för att förbereda inför vintern.

 

Det kommer att finnas grillad korv för dem som hjälper till.

 

Hoppas du har möjlighet att bidra med din tid på söndag!

 

Tack på förhand!

 

//Juniorkommittén

Nu drar Top Spin igång igen!
2021-09-01 18:20
Tennis är kul

Top Spin tränar lördagar klockan 10 för dig som är mellan 9 och 14 år. Första tillfället är lördag 4:e september klockan 10. Det funkar även om du inte spelat tennis tidigare. Vi lär dig allt du behöver om tennis och du får en kul träningstimme på banan. 

 

Vi kör hela hösten med uppehåll för höstlovet. Träningen sker i tennishallen på Sandvaktargatan 3. 

 

Träningen leds av Henry Rönnberg som har lett gruppen i våras. 

Kursen kostar endast 650 kronor plus medlemskap i föreningen som kostar 150 kronor. 
 
Anmäl dig genom att kontakta kansliet på 044-240141 eller kansli@ahustennis.com eller fyll i anmälningsformuläret här

 

Kom och testa! Ta med en kompis. Välkommen! 

Ludvig Danielsson tar steget till College i USA
2021-08-14 18:32
Redo för College i USA

Efter att äntligen fått klart med visum till USA tar nu Ludvig Danielsson steget över till college-tennis i USA. Från augusti i år kommer han representera Lander University i South Carolina. Lander University är ett mindre college och har ett bra lag i division 2 i Peach Belt Conference. På Lander finns redan Hugo Regnér från Smålandsstenar i tennislaget samt Luddes flickvän Ella Nilsson som spelar golf där. Laget på Lander University kallas för Bearcats och leds av coach Brett Simpson. 

 

Ludvig berättar att han tidigt satte som målsättning att få ett stipendium till college i USA. Från andra året på gymnasiet började han förbereda sig och söka stipendium. Han började att göra SAT-test som krävs för behörighet till amerikanskt college. Familjen anlitade en konsult som specialiserar sig på att hjälpa studenter till idrottsstipendium i USA. Det är mycket att tänka på i ansökningsprocessen. Enligt Ludvig så är det viktigt att träna hårt, tävla så mycket som möjligt och ha kul med sitt tennisspel. Då kan man visa coacher i USA att man är beredd att jobba hårt.

 

När Ludvig Danielsson nu ser fram emot mot College i USA hoppas han på ett kul äventyr. Han har alltid gillat nya utmaningar som till exempel när familjen spenderade ett år i södra Spanien och Ludde gick andra året i gymnasiet. Målsättningen är att utvecklas och få mycket speltid i laget i USA. College-matcher spelas med sex singlar och tre dubblar. Det gäller att prestera på träningarna varje vecka för att få plats i laget. Luddes studier kommer handla om Business som han kommer specialisera sig på.

 

På frågan vad han kommer sakna i Sverige berättar Ludde att det handlar om familjen, hans tillvaro på Åhus Padelcenter och gemenskapen i tennisklubben. Hans bästa minnen från Åhus Tennisklubb är absolut från alla härliga träningsläger i Kiel, Stockholm och Marbella.

 

Från Åhus Tennisklubb önskar vi Ludvig Danielsson varmt lycka till i USA. Välkommen tillbaka till Åhus för seriespel på summer break. 

Tennisträning inomhus startar 30/8 - anmäl dig
2021-08-07 13:54
Carl och Oskar på juniorträning

Nu är det dags att anmäla er till höstens tennisträning som inleds den 30:e augusti och pågår till den 10:e december. Träningen genomförs under 14 veckor med uppehåll för höstlovet. All träning sker i vår tennishall vid Sånnaskolan. 

 

Vårträningen pågår också över 14 veckor med start 10/1, 2022. Träningen gör ett uppehåll vid sport- och påsklov och slutar den 29:e april. 

 

Sammansättningen av träningsgrupperna sker efter ålder och spelstyrka. 

 

Anmäl dig till tennisträningen genom att genom att skicka mail till vårt kansli innan 25:e agusti, kansli@ahustennis.com . Vid frågor ring till kansliet på 044-240141. 

 

Förutom namn, personnummer och kontaktuppgifter behöver vi veta när du slutar skolan och om det är någon dag du inte kan träna tennis. Ange också hur många gånger du vill träna per vecka. 

 

Kostnaden för att träna tennis kommer vara ungefär som förra året (avgift 1399 kr för träning en gång per vecka i våras). 

 

Medlemskap i Åhus Tennisklubb krävs. Medlemsavgiften på 150 kr/år betalas separat till bankgiro 106-9806 eller Swish 123 589 59 66 med juniorens namn. Om ni redan betalt medlemskap för 2021 så gäller det hela året. 

 

Gruppindelning och träningstider kommuniceras den 27:e augusti. Om du upptäcker att du fått en träningstid som inte passar, kontakta vår tränare Uffe Samuelsson direkt. 

 

Vi ser fram emot en trevlig och underhållande säsong 2021-2022 för våra juniorer. 

 

Väl mött på tennisbanan! 

 

Uffe Samuelsson och Juniorkommittén i Åhus Tennisklubb 

0733-645538

uffesamuelssontennis@hotmail.com 

Tack för Prince Camp 2021
2021-07-04 13:36
Hela träningsgruppen med ledarstab

Årets Prince Camp blev en succé med hela 29 deltagare. Vi fick tre fantastiska dagar nere i Täppet med sol, svett och bra tennisspel. Sista dagen regnade vi in, men våra kreativa ledare såg till att maximera fys och tennisspel även i hallen. Alla deltagarna kämpade och bidrog till bra stämning. Vi kunde se vilka framsteg ni gör på banan, kul! 

 

Vi är stolta att kunna erbjuda ett intensivt träningsläger med tränare av absoluta toppklass. Stort tack till Uffe Samuelsson som ledde lägret i år igen med Christian Samuelsson som bidrog med gedigen tennisskunskap. Våra egna juniorer Moa Steen, Edvard Larssson, Henry Rönnberg och Marius Gyllerup skötte träningen och pauser på bästa sätt. Tack för att ni utbildar er och ställer upp och hjälper Åhus Tennisklubb. 

 

Nästa år hoppas vi kunna göra Prince Camp till ett "riktigt" läger med övernattning igen. Vi längtar till hela dagar med aktivitet och samkväm på kvällarna som det borde vara på ett läger. 

 

Välkomna till Prince Camp 2022! 

 

Juniorkommittén i Åhus Tennisklubb 

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Åhus Tennisklubb, 13/10 19:54 
Åhus Tennisklubb, 17/09 12:14 
Åhus Tennisklubb, 06/09 15:24 
Åhus Tennisklubb, 01/09 18:09 
Åhus Tennisklubb, 23/07 17:09