SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åhus Tennisklubb
Tennis
Junior

Välkommen till Juniorsidorna
Vi är stolta över våra aktiva juniorer i Åhus Tennisklubb. Vi har cirka 100 juniorer i träning för tillfället. 
Här kan du läsa mer om juniorverksamheten, våra träningsläger, tävlingar samt kalender över våra aktiviteter. 
Prince Camp 28/6 -- 1/7-21
2021-04-17 21:49

Välkommen till årets Prince Camp i Åhus. Det kommer bli några riktigt kul och vassa träningsdagar.

 

Prince Camp arrangeras mellan den 28:e juni till och med 1:a juli. Vi samlas vid utebanorna i Täppet på tennisvägen i Åhus klockan 8.30 på måndag den 28/6. Vi kommer dra igång träningen direkt så se till att du har ätit frukost innan.

 

Träningslägret blir annorlunda i år då vi inte kan eller får arrangera sociala aktiviteter. Just i år har vi bestämt att Prince Camp arrangeras som ett dagläger. Alla deltagare sover hemma och byter även om i möjligaste mån hemma. Vi kommer att servera lunch och mellanmål varje dag mellan träningspassen. Det blir alltså frukost och middag hemma för alla deltagare. Eftersom lägret blir ett dagläger kan vi i år också välkomna något yngre tennisspelare från 9 år och uppåt.

 

Träningspassen blir inplanerade mellan 9-12 och 15-17. Vi varvar grustennis med fys som vi brukar. Träningen kommer bli nivåanpassad så du kommer träna med kompisar med ungefär din spelstyrka.

 

Sista dagen på lägret avslutar vi med matchspel och annat kul. Lägret slutar klockan 17 på torsdag 1/7 vid utebanorna.

 

Det kommer bli mycket träningsövningar på vårt grus, en del matchspel varvat med fyspass med våra erfarna fystränare.

 

Vårt tränarteam leds som tidigare år av Ulf Samuelsson som huvudtränare i Åhus Tennisklubb. Övriga i tränarstaben är Christian Samuelsson, Henry Rönnberg, Edvard Larsson, Hanna Steen och Marius Gyllerup.  

 

Kostnaden för Prince Camp är 1 600 kronor. Ni kommer att få en faktura för träningsavgiften till er hemadress eller email.

 

Välkommen! Anmäl dig direkt!

 

/Åhus Tennisklubb, Juniorkommittén

 

 

Anmäl dig genom att skicka ett mail till kansliet på kansli@ahustennis.com eller fyll i formuläret på vår hemsida https://sportadmin.se/form/form.asp?ID=%7BC56B5A96-936F-4568-8F4F-061E1E57A163%7D

 

Telefonnr: till tränarna Ulf Samuelsson 0733 64 55 38

Kontakt Juniorkommittén: Lotta Danielsson lotta@idindustrigolv.se och Fredrik Rönnberg fronnberg@gmail.com

Nya datum för städning utebanor: lördag 27/3 & söndag 28/3
2021-03-17 15:50

Eftersom banorna ännu är för mjuka att arbeta med och på behöver vi skjuta på städning av banorna till helgen 27/3 -- 28/3. Viktigt: de som har anmält sig till städning helgen innan - skulle någon ha förhinder så mejla vänligen Anders Elmevik på elmevik@gmail.com. I annat fall räknar vi med att har man anmält sig till lördag 20/3 kan man istället lördag 27/3 och samma för söndagen. 

 

För den som inte kunde tidigare helg finns nu möjligheten att hjälpa till helgen 27/3 -- 28/3 istället.

 

Nu är våren snart här och det är hög tid att iordningställa utomhusbanorna i Täppet och Äspet.

 

Lördagen den 27:e och söndagen den 28:e mars är det städdagar på utebanorna, samling vid Täppet-banorna kl.10. 

 

Anmäl dig till en eller båda av dagarna senast den 25:e mars:

 

Lördag 27/3:   https://simplesignup.se/private_event/178301/219fadc996

 

Söndag 28/3: https://simplesignup.se/private_event/178310/475db31131

 

För att fostra, ta ansvar och lära våra juniorer från start hur det fungerar i klubben, och för att grusbanorna behöver mycket kärlek innan spel, är det viktigt att aktiva juniorer deltar. Mellan klockan 10-13 dessa dagar fixas det iordning och oömma kläder samt handskar rekommenderas. Lunch grillas på plats av medlemmar i juniorkommittén. Föräldrar får gärna stötta genom att förklara för era barn hur vår klubbverksamhet bedrivs och genom att engagera er i klubban. För de vuxna som vill hjälpa till dessa dagar, finns det naturligtvis också korv! Vi får gemensamt se till att alla håller ett bra avstånd pga covid.

  

Som ni säkert redan vet är Åhus Tennisklubb en ideell förening, dvs hur vi önskar skicket på banorna och på vår klubb, beror mycket på våra medlemmars insatser. Vi har flera eldsjälar som genom åren lagt och lägger hundratals, sannolikt tusentals timmar på att sköta om och ta hand om vår klubb, våra juniorer och verksamhet. 

 

I dagsläget saknar vi ett flertal till positioner i vår styrelse eller våra olika kommittéer (bl a junior-, tävlings-, anläggnings-, sponsor-, bidrags-), varför vi också skulle behöva våra medlemmars ökade delaktighet.  Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, och alla behövs.

 

Anmäl gärna ert intresse eller delta i Årsmötet vid Tennisklubben (datum för detta meddelas senare), så ni kan vara med och stötta vår förening!

 

//Juniorkommittéen Åhus TK

Fantastiskt resultat för julgransinsamlingen
2021-01-25 20:10

Årets resultat blev 33700 kr för julgranar och 3000 kr ca för pant. Stort tack till alla i Åhus som lämnat sin gran till föreningens insamling. Tack också till personalen på Åhus återvinningscentral som ställde upp med perfekt service under hela dagen. Vi är stolta och tacksamma för våra juniorer med familjer som kör Åhus runt flera gånger om i jakten på granar att återvinna. Alla insamlade pengar går oavkortat till vår juniorverksamhet.


//Juniorkommittén

Juniorträningen drar igång måndag 11/1 med restriktioner
2021-01-10 18:40
Carl och Oskar kommer på träningen
Imorgon måndag den 11:e januari drar Uffe Samuelsson igång vårterminens juniorträningar. 

Som tidigare är det viktigt att alla följer de restriktioner som vi infört i föreningen. Vi måste göra allt vi kan för att kunna hålla våra träningar öppna även i fortsättningen. 

Att tänka på: 
  • Byt om hemma, våra omklädningsrum är fortsatt stängda 
  • Håll avstånd till alla i tennishallen 
  • Undvik för många människor i hallen, är det många där, vänta utanför 
  • Tvätta händerna före och efter träning 
  • Du är välkommen in till tennishallen endast under din träningstid och vi ber dig lämna direkt efter din träning 
Väl mött på träningen! 
Top Spin drar igång ny termin 16/1 - anmäl dig
2021-01-06 19:53
Favoritövningen ”skuggan” på Top Spin
Top Spin är en träningsgrupp som träffas på lördagar mellan 10-11. Den är perfekt för dig som är junior och vill ha skoj tennisträning. Anmäl dig till gruppen direkt. Det funkar även om du aldrig testat tennis förut. Våra duktiga juniortränare under ledning av Henry Rönnberg kommer göra sitt bästa för att ni får en innehållsrik och rolig tennistimme i tennishallen. 

Kursen kommer gå hela våren och kostar endast 650 kronor plus medlemskap i föreningen som kostar 150 kronor. 

Anmäl dig genom att kontakta kansliet på 044-240141 eller kansli@ahustennis.com eller fyll i anmälningsformuläret här

Välkommen! 

Henry Rönnberg 
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Åhus Tennisklubb, 12/05 10:33 
Åhus Tennisklubb, 12/05 10:26 
Åhus Tennisklubb, 07/05 09:28 
Åhus Tennisklubb, 06/05 18:28 
Åhus Tennisklubb, 29/04 21:16 
Åhus Tennisklubb, 13/04 09:22